Ξεχάστε το Wonder Woman 3 – Ακυρώθηκε η ταινία υπό τη νέα ηγεσία της DC

Και ίσως τα μαντάτα να είναι κακά για το Snyderverse γενικότερα
08 Δεκεμβρίου 2022 09:46
Ξεχάστε το Wonder Woman 3 – Ακυρώθηκε η ταινία υπό τη νέα ηγεσία της DC

Όπως έχει γίνει γνωστό από τα τέλη του Οκτωβρίου, μια νέα εποχή έρχεται για τις ταινίες της DC, με τον James Gunn των Guardians of the Galaxy να αναλαμβάνει το κινηματογραφικό της σύμπαν, σε συνεργασία με τον παραγωγό Peter Safran. Τώρα, στο πλαίσιο αυτή της επανεκκίνησης, έγινε γνωστό πως ένα από τα προηγούμενα επιβεβαιωμένα projects δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο λόγος γίνεται για το Wonder Woman 3.

Σύμφωνα με ένα νέο αναλυτικό ρεπορτάζ από το έμπιστο μέσο The Hollywood Reporter, η τρίτη ταινία της ηρωδιάς που ενσαρκώνει η Gal Gadot, τουλάχιστον στην τωρινή εκδοχή της, έχει ακυρωθεί. Αναλυτικότερα, αυτή την περίοδο ο Gunn και ο Safran έχουν μπει στα βαθιά νερά και σχεδιάζουν τα πλάνα τους για το μέλλον των ταινιών και των τηλεοπτικών σειρών της DC. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα, οι νέοι αρχιτέκτονες του κινηματογραφικού σύμπαντος αναμένεται να συναντηθούν μια τον CEO της Warner Bros. Discovery, David Zaslav, για να του παρουσιάσουν το όραμά τους.

Στα σχέδιά τους, λοιπόν, δεν υπάρχει χώρος για το Wonder Woman 3. Η σκηνοθέτης της ταινίας Patty Jenkins, πρόσφατα κατέθεσε ένα υποψήφιο σενάριο για το project, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του μέσου, ο Gunn και ο Safran της μετέφεραν τα δυσάρεστα νέα. Για την ιστορία, η Jenkins σκηνοθέτησε τις δύο προηγούμενες ταινίες που κυκλοφόρησαν το 2017 και το 2020 αντίστοιχα και για το τρίτο project θα λάμβανε ως αμοιβή 12 εκατομμύρια δολάρια, την ώρα που η πρωταγωνίστρια, η Gal Gadot, θα πληρωνόταν πάνω από 20 εκατομμύρια. Δεν γνωρίζουμε αν η περικοπή του project έγινε για οικονομικού λόγους, αλλά το μέσο αναφέρει πως τα DC Studios δε θα έχουν κάποιον υπερβολικά σφιχτό περιορισμό όσον αφορά το budget τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε αν το Wonder Woman franchise θα επιστρέψει στη νέα εποχή της DC. Μάλιστα, πέρα από τις ταινίες της Gal Gadot, ίσως η νέα ηγεσία να θέλει να βάλει ένα οριστικό τέλος στο Snyderverse, με το ρεπορτάζ να επισημαίνει πως υπάρχει ένα ενδεχόμενο η επόμενη ταινία Aquaman με τον Jason Momoa να είναι η τελευταία, ενώ δεν αποκλείεται να ακυρωθεί και το Man of Steel 2 με τον Henry Cavill.