Τεράστιες αλλαγές για τη DC – Κλείνει το DC Films τμήμα και αναλαμβάνει ο James Gunn

Σε συνεργασία με τον Peter Safran
26 Οκτωβρίου 2022 00:57
Τεράστιες αλλαγές για τη DC – Κλείνει το DC Films τμήμα και αναλαμβάνει ο James Gunn

Τεράστιες ανακατατάξεις για τη DC, η οποία φαίνεται πως ψάχνει μια νέα αρχή για τις ταινίες της, αφού το κινηματογραφικό της σύμπαν δεν μπορεί να ορθοποδήσει εδώ και αρκετά χρόνια, κάνοντας μεν ορισμένες επιτυχίες, αλλά και αρκετά στραβοπατήματα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σε μια αναπάντεχη εξέλιξη, ο σκηνοθέτης James Gunn και ο παραγωγός Peter Safran επιλέχθηκαν για να ηγηθούν των κινηματογραφικών, τηλεοπτικών και animation προσπαθειών της DC. Μάλιστα, το DC Films τμήμα θα αποτελεί σύντομα μια για πάντα παρελθόν, με το νεοσύστατο DC Studios της  Warner Bros. να το αντικαθιστά.

Ο Gunn και ο Safran θα αναλάβουν ως πρόεδροι και co-CEO της DC Studios. Ειδικότερα, ο Gunn θα επικεντρωθεί στη δημιουργική πλευρά, ενώ ο Safran θα επικεντρωθεί στην επιχειρηματική πλευρά. Παρόλα αυτά, και οι δύο αναμένεται να συνεχίσουν και να σκηνοθετούν και αναλαμβάνουν χρέη producer, αντίστοιχα. Οι δύο τους θα λογοδοτούν απευθείας και μόνο στον David Zaslav, CEO της Warner Bros. Discovery και θα συνεργάζονται στενά με τα κινηματογραφικά αφεντικά της Warner, τον De Luca και την Pamela Abdy. Οι πηγές του The Holywood Reporter λένε ότι η συμφωνία θα έχει τετραετή διάρκεια και ο Gunn θα δουλεύει αποκλειστικά για τη DC.

Τι θα γίνει με τα άλλα σύμπαντα της DC;

Σε αντίθεση με τη Marvel, η DC έχει πολλές ταινίες που διαδραματίζονται σε ξεχωριστά σύμπαντα. Σύμφωνα με πηγές του THR, η συνέχεια του Joker από τον σκηνοθέτη Todd Phillips δεν θα εμπίπτει στην αρμοδιότητα των Gunn και Safran και θα εξακολουθεί να είναι στο δικό της σύμπαν. Από την άλλη, ο Matt Reeves έχει και αυτός το δικό του σύμπαν που ξεκίνησε με την πρόσφατη ταινία "The Batman". Ακόμη δεν είναι σαφές σε ποιανού αρμοδιότητα θα υπάγονται τα μελλοντικά έργα του Reeves, αλλά οποιαδήποτε άλλη ταινία της DC από εδώ και στο εξής θα έχει την υπογραφή των Gunn και Safran.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα νέα αφεντικά των DC ταινιών:

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Gunn είναι ένα από τα πιο αξιοσέβαστα μυαλά στον κόσμο των super hero ταινιών. Αρχικά έγινε γνωστός στο χώρο των ανεξάρτητων ταινιών και η δημοφιλία του εκτοξεύθηκε το 2014 με το Guardians of the Galaxy της Marvel Studios, το οποίο απέκτησε και ένα sequel το 2017. Στη συνέχεια, ο Gunn μεταπήδησε στην DC το 2018 για το The Suicide Squad, όταν η Marvel τον απέλυσε, πριν τον επαναφέρει τελικά για το Guardians of the Galaxy Vol. 3 του 2023. Το The Suicide Squad έλαβε θετικές κριτικές και γέννησε και το επιτυχημένο spinoff του HBO Max, Peacemaker, με πρωταγωνιστή τον John Cena. Ο Gunn εργάζεται επί του παρόντος για τη δεύτερη σεζόν του.

Από την άλλη, ο Safran είναι εξαιρετικά γνωστός ως μάνατζερ, με τον Gunn να συγκαταλέγεται μεταξύ των πελατών του. Συνεισφέρει εδώ και καιρό στα projects της DC, όντας παραγωγός του Aquaman που έχει εισπράξει 1 δισεκατομμύριο δολάρια, καθώς και των Suicide Squad, Peacemaker και Shazam! Η σχέση του με τη Warner μετράει 10 χρόνια και περιλαμβάνει το franchise τρόμου Conjuring, αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Safran είναι επίσης παραγωγός των επερχόμενων sequels Aquaman and the Lost Kingdom και Shazam! Fury of the Gods.