CoD: Modern Warfare II: Αποχώρησε η συνθέτρια Sarah Schachner και αποκάλυψε τους λόγους

Επικαλείται ανυπέρβλητα προβλήματα στη συνεργασία της με τον audio director
04 Νοεμβρίου 2022 16:58
CoD: Modern Warfare II: Αποχώρησε η συνθέτρια Sarah Schachner και αποκάλυψε τους λόγους

Την αποχώρησή της από το franchise ανακοίνωσε η συνθέτρια Sarah Schachner, που είχε αναλάβει τη μουσική του ολοκαίνουργιου Call of Duty: Modern Warfare 2, εξηγώντας όμως πλήρως τους λόγους πίσω από την απόφασή της. 

Η Schachner δε θα γράψει περαιτέρω μουσική για το παιχνίδι και ούτε θέλει να έχει κάποια ανάμειξη με την κυκλοφορία του soundtrack του Modern Warfare 2, ρίχνοντας το φταίξιμο στην ολοένα και πιο δύσκολη συνεργασία της με τον audio director του τίτλου της Infinity Ward. Σύμφωνα με το Variety πρόκειται για τον Stephen Miller. 

Την πλήρη ανακοίνωση της για το συμβάν ανήρτησε μέσω του Twitter: 

"Με λύπη μου λέω ότι δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω να συνθέτω μουσική για το MWII / Warzone. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών, η δυναμική της συνεργασίας με τον διευθυντή ήχου έχει γίνει όλο και πιο δύσκολη και δεν βλέπω καμία προοπτική. Προς το παρόν, δεν είμαι σίγουρη για την κατάσταση και το σχέδιο κυκλοφορίας του soundtrack, καθώς δεν είναι πλέον στα χέρια μου.

Ενώ δεν έχω κανέναν έλεγχο για το πώς θα παρουσιαστεί η μουσική στο παιχνίδι, αυτό που θα κυκλοφορήσει στο soundtrack δεν είναι η καλλιτεχνική μου πρόθεση όσον αφορά τη μίξη και το mastering. Ο Mike Dean συμμετείχε στο δημιουργικό όραμα για το άλμπουμ, καθώς και ο mixer, Frank Wolf. Έχουμε στα χέρια μας masters του soundtrack από τον Mike, τα οποία δυστυχώς δεν θα μπορέσετε ποτέ να ακούσετε.

Θα ήθελα να αναγνωρίσω την απίστευτα σκληρή δουλειά της ομάδας ήχου στο σύνολό της και ελπίζω να το απολαύσετε ακόμα, επειδή κατέβαλα τόσο πολλή δουλειά και προσπάθεια σε αυτό. Η μουσική επένδυση περιλαμβάνει μερικές υπέροχες εκτελέσεις από τους μουσικούς Baseck, Brain Mantia και M.B. Gordy. Εκτιμώ πραγματικά τη μέχρι τώρα προσέγγιση και αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι στους οπαδούς να παραμείνω αυθεντικός στην προσέγγισή μου με το παιχνίδι και τον ήχο του, τον οποίο έχω συμμετάσχει στη δημιουργία του εδώ και πολλά χρόνια."

Για την ιστορία η Schachner είχε ξεκινήσει την πορεία της στο franchise με την μουσική του Call of Duty: Infinite Warfare, παραδίδοντας ένα αξιόλογο πρώτο δείγμα, ενώ επέστρεψε για το Call of Duty: Modern Warfare του 2019, δουλειά για την οποία έλαβε ευρέως τα εύσημα από τον κόσμο. 

Ο τίτλος της Infinity Ward κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ εσόδων του franchise και να ξεπεράσει ακόμη και τα αρχικά box office των μεγαλύτερων κινηματογραφικών επιτυχιών της χρονιάς, όντας το Call of Duty με το καλύτερο ντεμπούτο όλων των εποχών. Περισσότερα για την εμπορική του πορεία μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ. 

Το Call of Duty: Modern Warfare II κυκλοφορεί από τις 28 Οκτωβρίου του 2022, για τα PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One και PC. Μάλιστα, η έκδοση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, πέρα από το Battle.net ήρθε μετά από πολλά χρόνια απουσίας του franchise και στο Steam.

Τέλος, αργότερα μέσα στη χρονιά θα κυκλοφορήσει και το ολοκαίνουργιο Call of Duty: Warzone 2.0 στις ίδιες πλατφόρμες.

Τις εντυπώσεις μας για το Call of Duty: Modern Warfare II, που επιμελήθηκε ο Θέμης Μπολτσής, θα βρείτε πατώντας εδώ