Δε φαντάζεστε σε πόσα λεπτά ολοκλήρωσε το Ocarina of Time ένας speedrunner! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χάρη σε κάποια glitches και bugs
17 Οκτωβρίου 2022 16:05
Δε φαντάζεστε σε πόσα λεπτά ολοκλήρωσε το Ocarina of Time ένας speedrunner! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το The Legend of Zelda: Ocarina of Time του Nintendo 64 είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στην κοινότητα των Speedrunners. Το παγκόσμιο ρεκόρ του παιχνιδιού όσον αφορά τη γρήγορη ολοκλήρωσή του στην “Any Percentage” κατηγορία μόλις άλλαξε, αφού ένας gamer κατάφερε να το τερματίσει σε 3 λεπτά 55 δευτερόλεπτά και 300 milliseconds (3:55:300).

Συγκεκριμένα, o dannyb (Daniel Baamonde) ολοκλήρωσε το θρυλικό παιχνίδι της Nintendo σε “Any %” περίπου σε 3 λεπτά και πλέον κατέχει την πρώτη θέση στην speedrun κοινότητα. Εκείνος ξεπέρασε τον Murph_E, ο οποίος είχε την πρώτη θέση προηγουμένως με 3 λεπτά, 55 δευτερόλεπτα και 400 milliseconds.

Το νέο ρεκόρ επιτεύχθηκε με διαφορά περίπου 100 milliseconds και μπορεί να φαίνεται «ασήμαντο», αλλά στην ελίτ κατηγορία του speedrun, τα κλάσματα του δευτερολέπτου παίζουν σημαντικό ρόλο. Να σας πούμε κάπου εδώ ότι η κατηγορία “Any %” επιτρέπει στον speedrunner να ολοκληρώσει ένα παιχνίδι εκμεταλλευόμενος τα glitches και τα bugs του παιχνιδιού, έτσι ώστε να το καταφέρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται.

Ποια είναι η κανονική διάρκεια του Ocarina of Time;

Σύμφωνα με το γνωστό site “How long to Beat”, το Ocarina of Time αγγίζει τις 27 ώρες για να ολοκληρωθεί η κεντρική ιστορία του, ενώ αν κάποιος θελήσει να κάνει τα πάντα, θα χρειαστεί περίπου 39 ώρες.

Δείτε το speedrun παρακάτω.