Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από την Activision Blizzard

Ένα αμφιλεγόμενο υψηλόβαθμο στέλεχος αποτελεί παρελθόν
03 Οκτωβρίου 2022 16:11
Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από την Activision Blizzard

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η Frances Townsend, ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα υψηλόβαθμα στελέχη της Activision Blizzard, αποφάσισε να αποχωρήσει εν όψει της εξαγοράς της εταιρίας από την Microsoft.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Townsend είχε διατελέσει προηγουμένως ως βοηθός του προέδρου Τζορτζ Μπους για την εσωτερική ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος εταιρικών υποθέσεων και επικεφαλής συμμόρφωσης στην Activision Blizzard από τον Μάρτιο του 2021.

Ένα από τα καθήκοντά της ήταν να επιβλέπει τις επικοινωνίες εντός της εταιρίας. Η Townsend ήταν ένα από τα πρώτα στελέχη που είχε προσπαθήσει να απορρίψει το σκάνδαλο για τα περιστατικά παρενόχλησης, τις ανισότητες και τις κακές εργασιακές συνθήκες στην Activision Blizzard, με τα σχόλιά της να αποτελούν αφορμή για τη μαζική απεργία που είχε διοργανωθεί.

Η Townsend, μάλιστα, είχε αφήσει αιχμές για τους υπαλλήλους και ειδικότερα γι’ αυτούς που βρήκαν το θάρρος να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους. Το αποτέλεσμα ήταν άλλη μια κατακραυγή που την οδήγησε εν τέλει να διαγράψει εντελώς τον λογαριασμό της στο Twitter.

Η αποχώρησή της γνωστοποιήθηκε μέσα από ένα e-mail του CEO της εταιρίας, Bobby Kotick. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι η εξαγορά να ολοκληρωθεί, η Townsend θα παραμείνει ως ανώτερος σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου και του CEO, αφήνοντας τις υπόλοιπες ευθύνες της.