Τύπος έφτιαξε το πιο άβολο χειριστήριο όλων των εποχών με μοχλούς αντί για κουμπιά

Και δεν ξέρει ούτε ο ίδιος το λόγο
11 Σεπτεμβρίου 2022 11:50
Τύπος έφτιαξε το πιο άβολο χειριστήριο όλων των εποχών με μοχλούς αντί για κουμπιά

Αν υπήρχε βραβείο για το πιο άβολο χειριστήριο όλων των εποχών, ο YouTuber Solderking που καταπιάνεται στο κανάλι του με διάφορες ιδιαίτερες hardware κατασκευές μάλλον θα το είχε κερδίσει.

Ιδού το νέου του κατασκεύασμα: Ένα Xbox χειριστήριο που αφήνει στην άκρη όλα τα κουμπιά και τα triggers, αντικαθιστώντας τα με αναλογικούς μοχλούς. Ναι, αντί για δύο joysticks, ένα για την κίνηση του χαρακτήρα και ένα για την κάμερα, το χειριστήριο του Solderking έχει συνολικά 7 αναλογικούς μοχλούς!

Σε αυτό το σημείο μάλλον θα αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε αν θέλετε να πατήσετε για παράδειγμα το A, B, X, ή το Y. Η απάντηση είναι αρκετά απλή: Αρκεί να πάτε τον αναλογικό μοχλό προς την κατεύθυνση που θα βρισκόταν θεωρητικά το εκάστοτε πλήκτρο, για παράδειγμα προς τα κάτω αν θέλετε να πατηθεί το A.

Φυσικά, το περίεργο αυτό mod χρειάστηκε αρκετό soldering και σε πολλές περιπτώσεις αφαίρεση διαφόρων αισθητήρων, για παράδειγμα έτσι ώστε τα joysticks να μην καταγράφουν καμία είσοδο όταν βρίσκονται στην κεντρική τους ουδέτερη θέση. Προφανώς και το «καλούπι» του χειριστηρίου χρειάστηκε και αυτό εκτεταμένες τροποποιήσεις, οι οποίες είναι σχεδόν εντελώς κρυμμένες χάρη στο πρόσθετα πλαστικά που κατασκεύασε ο modder με 3D εκτυπωτή. Το τελικό αποτέλεσμα παραδόξως μοιάζει αρκετά επαγγελματικά, αλλά, όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι εφιάλτης αν θέλετε να παίξετε όντως με αυτό.

Γιατί όμως να υπάρχει αυτό το χειριστήριο; Ούτε ο ίδιος ο δημιουργός του ξέρει…αλλά, όπως και να ‘χει, δουλεύει!