Διαψεύδονται τα δημοσιεύματα πως η Amazon θα εξαγοράσει την ΕΑ [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Άλλη μια τεράστια εξαγορά είναι προ των πυλών στη gaming βιομηχανία
26 Αυγούστου 2022 14:06
Διαψεύδονται τα δημοσιεύματα πως η Amazon θα εξαγοράσει την ΕΑ [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Έχουμε τα νεότερα από την υπόθεση της υποτιθέμενης εξαγοράς της ΕΑ από την Amazon, σε μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής. Σύμφωνα με πηγές του CNBC η Amazon δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση για την Electronic Arts, όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ του David Faber. 

Ο Faber ισχυρίζεται ότι μίλησε με άτομα που γνωρίζουν εκ των έσω τι πραγματικά συμβαίνει και του είπανε πως "δεν τρέχει τίποτα". 

Η αναφορά αυτή φαίνεται πως σηματοδοτεί τη λήξη συναγερμού στη βιομηχανία και το ενδεχόμενο εξαγοράς της ΕΑ από την Amazon. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com. 


Πριν από λίγα λεπτά ξέσπασε μια φήμη που πέφτε σαν βόμβα μεν στο χώρο του gaming, αλλά αποτελεί δε και μια σειρά γεγονότων που επαναλαμβάνονται και αφορά τις εξαγορές gaming εταιριών. 

Σύμφωνα με πηγές του ForTheWin της USAToday, αλλά και του GLHF, η Amazon θα ανακοινώσει σύντομα μέσα στην ημέρα την εξαγορά της Electronic Arts, της πασίγνωστης εκδότριας εταιρίας των FIFA, Need For Speed, Madden, Apex Legends και πολλών ακόμη τίτλων. 

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως εδώ και καιρό ακούγοντας φήμες περί εξαγοράς της ΕΑ από κάποια εταιρία-κολοσσό, με τις Apple, Disney και Amazon να είχαν μπει στην ουρά ως πιθανοί αγοραστές. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως η Amazon είναι τελικά αυτή που θα ανακοινώσει την κατάθεση της επίσημης πρότασης εξαγοράς της ΕΑ. 

Να θυμίσουμε πως η βιβλιοθήκη της Electronic Arts περιλαμβάνει τεράστια videogame franchise όπως των Dead Space, Dragon Age, αλλά και του Mass Effect, για το οποίο η Amazon έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει τηλεοπτική live-action σειρά για την υπηρεσία Amazon Prime Video. Επομένως γίνεται αντιληπτό πως δένουν οι σχέσεις μεταξύ των δύο εταιριών. 

Τον τελευταίο καιρό οι εξαγορές εταιριών στο gaming διαδέχονται η μία την άλλη. Η Take-Two αγόρασε τη Zynga ρίχνοντας 13$ δισ., έπειτα η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά-μαμούθ της Activision των Call of Duty για $70 δισ. (μια εξαγορά που περιμένει να εγκριθεί ωστόσο), ενώ και το PlayStation αγόρασε τη Bungie του Destiny για $4 δισ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για περισσότερα.