Ο Phil Spencer του Xbox φαντάζεται ένα μέλλον με λιγότερα “console exclusives”

Θέλει περισσότερο το cross-play
25 Αυγούστου 2022 09:42
Ο Phil Spencer του Xbox φαντάζεται ένα μέλλον με λιγότερα “console exclusives”

Ο Phil Spencer του Xbox προέβη σε μερικές δηλώσεις και μεταξύ άλλων λέει ότι θέλει να δει λιγότερα “console exclusives” στο μέλλον, δηλαδή λιγότερα αποκλειστικά παιχνίδια σε μία συγκεκριμένα πλατφόρμα, κάτι που με τη σειρά του θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες στο cross-play.

Ο Spencer μίλησε στο Bloomberg και δήλωσε ότι τα αποκλειστικά παιχνίδια θα τα βλέπουμε ολοένα και λιγότερο στο μέλλον, καθώς ελπίζει σε μία βιομηχανία που θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ασφαλείς ανεξάρτητα από ποια συσκευή θα παίζουν. Επιπροσθέτως, το αφεντικό του Xbox συμπλήρωσε και είπε ότι θα ήθελε να δει περισσότερο το cross-play.

Μπορεί να έχει συμβεί και στο σπίτι σας, να αγοράσατε εσείς ας πούμε ένα Xbox και εγώ να αγόρασα ένα PlayStation και τα παιδιά μας να θέλουν να παίξουμε μαζί και δεν μπορούν επειδή αγοράσαμε το λάθος «κομμάτι πλαστικού για να το συνδέσουμε στην τηλεόρασή μας».

Καθώς είχε στο μυαλό του το cross-play, ο Spencer δήλωσε ότι πιστεύει οι λιγότερες αποκλειστικότητες θα ήταν καλές γι’ αυτόν τον κλάδο, αν το δούμε μακροπρόθεσμα.

Ίσως βραχυπρόθεσμα να υπάρχουν μερικοί άνθρωποι σε ορισμένες εταιρίες που δεν το αγαπούν (το cross-play). Ωστόσο, νομίζω ότι καθώς ξεπερνάμε την «καμπούρα» και βλέπουμε που μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται αυτός ο κλάδος, θα αποδειχθεί ότι είναι αλήθεια.

Εσείς τι πιστεύετε; Συμφωνείτε με όλα όσα είπε το αφεντικό του Xbox; Πείτε μας στα σχόλια.