Υπάρχει πιθανότητα να αυξηθεί η τιμή του PS5; – Η Sony απάντησε στην ερώτηση

Το ερώτημα ενός επενδυτή που ανησύχησε τους gamers
30 Ιουλίου 2022 19:31
Υπάρχει πιθανότητα να αυξηθεί η τιμή του PS5; – Η Sony απάντησε στην ερώτηση

Το PlayStation 5 είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από το Νοέμβριο του 2020 έναντι €499,99 για το βασικό μοντέλο, ενώ η Digital έκδοση της κονσόλας κοστίζει €399,99. Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, συζητείται στα social media το ενδεχόμενο η τιμή της κονσόλας να αυξηθεί στο άμεσο μέλλον, εν μέσω του δύσκολου οικονομικού κλίματος παγκοσμίως που έχει κάνει πολλές εταιρίες να παγώσουν τις προσλήψεις, με τον πληθωρισμό να αυξάνεται, την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και άλλες γεωπολιτικές εντάσεις, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία που έχει οδηγήσει σε αύξηση των τιμών για διάφορες πρώτες ύλες, όπως τα chips που χρειάζονται για όλα τα τεχνολογικά προϊόντα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το θέμα της αύξησης τιμής του PS5 ήρθε στο προσκήνιο έπειτα από την σχετική ερώτηση ενός επενδυτή. Συγκεκριμένα, η Sony αποκάλυψε πρόσφατα τα οικονομικά της αποτελέσματα, όταν τα υψηλόβαθμα στελέχη της κλήθηκαν να απαντήσουν αν εξετάζουν το ενδεχόμενο.

Απαντώντας, λοιπόν, σε έναν επενδυτή, ο εκτελεστικός αναπληρωτής πρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, Hiroki Totoki, δήλωσε:

Όσον αφορά μια πιθανή αύξηση τιμής για το PS5, αυτή τη χρονική στιγμή δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο που να μπορώ να μοιραστώ μαζί σας.

Το ενδιαφέρον είναι πως το στέλεχος της Sony δεν απάντησε με ένα ξεκάθαρο όχι και αντιθέτως επέλεξε να προσπεράσει την ερώτηση.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η ερώτηση του επενδυτή σίγουρα δεν ήταν τυχαία, αφού τον Απρίλιο η Sony αύξησε τις τιμές διαφόρων προϊόντων της στην Ιαπωνία. Μεταξύ άλλων επηρεάστηκαν ορισμένες φωτογραφικές μηχανές, συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray, home theatre συστήματα, ακουστικά και ηχεία. Τότε είχε ξεκαθαρίσει πως οι προσαρμογές των τιμών γίνονται εξαιτίας της συνεχιζόμενης παγκόσμιας έλλειψης chips, καθώς και άλλων εξωτερικών παραγόντων που έχουν ανεβάσει τις τιμές των πρώτων υλών, καθώς και τα κόστη παραγωγής και διανομής.

Για την ιστορία, πριν μερικά εικοσιτετράωρα σας ενημερώσαμε πως και η Meta, μητρική εταιρία του Facebook, ανακοίνωσε αύξηση τιμής για το Meta Quest 2 VR Headset σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του στην αγορά. Πρόκειται για μια πραγματικά ασυνήθιστη κίνηση, αφού συνήθως τα καταναλωτικά προϊόντας της κατηγορίας βιώνουν μειώσεις τιμών με την πάροδο του χρόνου, αλλά η Meta αναγκάστηκε -όπως τονίζει- να πράξει διαφορετικά.

Φυσικά, θα ήταν υπερβολή να μεταφραστεί σε ‘Ναι’ το γεγονός πως η Sony επέλεξε να μην απαντήσει. Εξάλλου, η εταιρία έχει προβλέψει πως θα πουλήσει 18 εκατομμύρια κονσόλες εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους. Μέσα στους επόμενους εννέα μήνες, λοιπόν, πιστεύει ότι θα πουλήσει 15.7 εκατομμύρια PS5. Μια αύξηση τιμής θα πήγαινε κόντρα σε αυτούς τους στόχους, οπότε το πιθανότερο είναι πως η επίσημη τιμή θα παραμείνει ως έχει.