PS5: Οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια – Νέα στοιχεία

Η Sony μιλά για την εμπορική πορεία της κονσόλας
29 Ιουλίου 2022 20:26
PS5: Οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια – Νέα στοιχεία

Η Sony μόλις αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτος 2022, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου. Μέσα σε αυτό το διάστημα έκανε γνωστό πως πούλησε άλλες 2.4 εκατομμύρια PS5 κονσόλες. Κάπως έτσι, η εγκατεστημένη βάση του συστήματος νέας γενιάς ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια, αγγίζοντας τις 21.7 εκατομμύρια πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, οι πωλήσεις του PS5 ήταν αυξημένες κατά 0.1 εκατομμύριο, ενώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο ήταν αυξημένες κατά 0.4 εκατομμύρια. Βέβαια, παρά το θετικό πρόσημο των πωλήσεων του hardware, το software δεν τα πήγε το ίδιο καλά, ενώ μειώθηκαν και οι μηνιαία ενεργοί χρήστες του PlayStation οικοσυστήματος.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, οι πωλήσεις PS4 και PS5 παιχνιδιών ανήρθαν σε 47.1 εκατομμύρια, την ώρα που την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι είχαν πουληθεί 63.6 εκατομμύρια αντίτυπα. Από αυτά, το 79% ήταν ψηφιακά, με το μερίδιο του digital να αυξάνεται από το 71% της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Περνώντας τώρα στους χρήστες, οι μηνιαία ενεργοί (MAUs) του PlayStation Network άγγιξαν τα 102 εκατομμύρια, την ώρα που πέρυσι ήταν 105 εκατομμύρια. Πρόκειται για το χαμηλότερο νούμερο που έχει αναφέρει η Sony απ’ όταν άρχισε να συμπεριλαμβάνει το εν λόγω στατιστικό στα οικονομικά της αποτελέσματα.

Βέβαια, παρά τη μείωση των ενεργών χρηστών, ο αριθμός των συνδρομητών του PlayStation Plus ανέβηκε στα 47.3 εκατομμύρια από τα 46.3 εκατομμύρια πέρυσι, άλλα είναι ελαφρώς μειωμένος από τα 47.4 εκατομμύρια του τριμήνου που είχε ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου του 2022.

Συνολικά, το τμήμα Game & Network Services ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 604,1 δισεκατομμυρίων γιεν (4,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων) το πρώτο τρίμηνο, μειωμένες δηλαδή κατά 11,7% σε σχέση με πέρυσι. Η πτώση αποδόθηκε στη μείωση των πωλήσεων first-party και third-party τίτλων, καθώς και στη μείωση των πωλήσεων DLCs για third-party κυκλοφορίες.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η Sony έχει προβλέψει πως θα πουλήσει 18 εκατομμύρια κονσόλα εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους. Μέσα στους επόμενους εννέα μήνες, λοιπόν, πιστεύει ότι θα μπορέσει να στείλει στα ράφια των καταστημάτων 15.7 εκατομμύρια PS5. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να πετύχει το φιλόδοξο στόχο της, ο οποίος προϋποθέτει την αντιμέτωπη των προβλημάτων που έχει συναντήσει στη γραμμή παραγωγής και τα οποία κρατάνε το στοκ σε χαμηλά επίπεδα ακόμη και σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά το αρχικό ντεμπούτο της νέας γενιάς.