To voice chat μέσω Discord έρχεται στις Xbox κονσόλες!

Ένα περιζήτητο χαρακτηριστικό έρχεται
20 Ιουλίου 2022 17:27
To voice chat μέσω Discord έρχεται στις Xbox κονσόλες!

Η Microsoft μόλις ανακοίνωσε πως ένα περιζήτητο χαρακτηριστικό καταφθάνει στις Xbox κονσόλες. Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S θα μπορούν να μιλούν μεταξύ τους και με τους φίλους στα κινητά τους, τους υπολογιστές τους ή οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα μέσω του Discord. Το χαρακτηριστικό θα γίνει διαθέσιμο αρχικά για τα μέλη του Xbox Insider προγράμματος έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τυχόν τεχνικά θέματα και προσεχώς θα διατεθεί μέσω άλλου update για όλους.

Η ενσωμάτωση του Discord στο Xbox θα υπάρχει απευθείας στο dashboard. Συγκεκριμένα, θα μπορείτε να δείτε τα άλλα μέλη της ομαδικής συζήτησης ή του καναλιού απευθείας από το Xbox Guide, με τη δυνατότητα να κάνετε mute ή να αυξομειώσετε την ένταση του κάθε ομιλητή ξεχωριστά. Μάλιστα θα υπάρχει και overlay για να βλέπετε εντός οποιουδήποτε παιχνιδιού τα μέλη της κλήσης.

Το Discord στο Xbox θα υποστηρίζει τόσο φωνητικά κανάλια σε servers όσο και απλές ομαδικές κλείσεις μέσα από τη δημιουργία groups. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να το ενεργοποιήσετε εφόσον είστε μέλη του Xbox Insider προγράμματος είναι να πάτε στην καρτέλα Parties & Chats και από την ειδική επιλογή να ενώσετε το Discord και το Xbox account σας, σκανάροντας με το κινητό σας έναν QR κωδικό.

Για να περιηγηθείτε στους serves και τα groups θα χρησιμοποιείτε το κινητό σας και έπειτα από εκεί θα επιλέγετε το ‘Join on Xbox’ και η κλήση θα γίνεται μέσα από τα ακουστικά και το μικρόφωνο της κονσόλας σας, για να ακούτε συγχρόνως το παιχνίδι και την παρέα σας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ανακοίνωση της Microsoft πατώντας εδώ.