Πόσα λεφτά χρειαζόσουν για να αγοράσεις όλα τα παιχνίδια του Xbox Game Pass το 2023;

Αυτός είναι ο φετινός απολογισμός
31 Δεκεμβρίου 2023 19:32
Πόσα λεφτά χρειαζόσουν για να αγοράσεις όλα τα παιχνίδια του Xbox Game Pass το 2023;

Το 2023 ήταν μια πολύ γεμάτη χρονιά για το Xbox Game Pass, το οποίο παρά την αύξηση τιμής του συνέχισε να είναι μια πολύ συμφέρουσα πρόταση για πολλούς gamers στις Xbox κονσόλες και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία είχε πολλές μεγάλες αποκλειστικές κυκλοφορίες από τα Xbox Game Studios και τη Bethesda φέτος, ειδικά σε σχέση με το 2022. Η χρονιά ξεκίνησε με το Hi-Fi Rush, ενώ αργότερα ακολούθησε τόσο το Starfield όσο και το Forza Motorsport. Παράλληλα, το 2023 έφερε και πολλές ακόμα Day One προσθήκες και από third-party στούντιο, όπως το Atomic Heart, το Wo Long: Fallen Dynasty, το Lies of P, το Amnesia: The Bunker, το Coccon, το Payday 3, το Sea of Stars, το Jusant, κ.α.

Πόσα χρήματα θα χρειαζόταν, όμως, κάποιος, αν ήθελε να αγοράσει μόνος του κάθε παιχνίδι που ήρθε στο Xbox Game Pass μέσα στο 2023; Η γνωστή πλατφόρμα TrueAchievements αποφάσισε να απαντήσει στο ερώτημα και ανέλαβε τα μαθηματικά, αθροίζοντας τις τιμές όλων των παιχνιδιών που προστέθηκαν φέτος στην υπηρεσία, τόσο για τις Xbox κονσόλες όσο και για το PC. Για τους υπολογισμούς χρησιμοποιήθηκαν οι βασικές τιμές των παιχνιδιών στο Microsoft Store και έτσι προκύπτει το εξής σύνολο:

Για να αγοράσει κάποιος, μόνος του, ένα προς ένα, όλα τα παιχνίδια που πρόσθεσε το Xbox Game Pass μέσα στο 2023 θα χρειαζόταν $ 8763, τα οποία αντιστοιχούν σε € 8879 στο Ευρωπαϊκό Microsoft Store.

Για την ιστορία, για να αγοράσει κάποιος μόνος του, ένα προς ένα, όλα τα παιχνίδια που πρόσθεσε το Xbox Game Pass μέσα στο 2022 θα χρειαζόταν $ 7173.84, τα οποία αντιστοιχούν σε € 6754.53. Το φετινό σύνολο είναι, λοιπόν, σημαντικά μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι.

Για την ιστορία, η τιμή του το Xbox Game Pass αυξήθηκε μέσα στο 2023. Πλέον η υπηρεσία ζητά €10,99 το μήνα για Xbox One και Xbox Series X|S κονσόλες ή €9.99 για Windows υπολογιστές, προσφέροντας απεριόριστη πρόσβαση σε εκατοντάδες παιχνίδια, με όλους τους τίτλους των Xbox Game Studios και της Bethesda από την πρώτη μέρα.

Αντίστοιχα, υπάρχει και το Xbox Game Pass Ultimate πακέτο, που προσφέρει επιπλέον cloud streaming όλων των παιχνιδιών στις υποστηριζόμενες χώρες, τα οφέλη της προηγουμένως Xbox Live Gold συνδρομής (όπως online multiplayer), διάφορα μηνιαία perks, όπως δωρεάν DLCs, καθώς και πρόσβαση στα παιχνίδια της EA Play συνδρομής, με €14,99 το μήνα.