Streamer ξόδεψε $15,000 για ένα rare gem στο Diablo Immortal (ΒΙΝΤΕΟ)

Και στη συνέχεια το διέγραψε ως διαμαρτυρία
22 Ιουνίου 2022 00:02
Streamer ξόδεψε $15,000 για ένα rare gem στο Diablo Immortal (ΒΙΝΤΕΟ)

To Diablo Immortal κυκλοφόρησε στις αρχές του Ιουνίου για iPhone, Android και PC και από τότε έχουν ακουστεί πολλά παράπονα για τα microtransactions και τους τρόπους με τους οποίους η εμπειρία προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα. Αποκορύφωμα ήταν το review bombing από την κοινότητα, όταν το νέο πόνημα της Blizzard κατάφερε στιγμιαία να σπάσει το ρεκόρ του Metacritic και να γίνει το χαμηλότερα βαθμολογημένο από τους χρήστες παιχνίδι όλων των εποχών.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κοινότητας είναι τα Legendary Gems, ένα είδος premium αντικειμένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση ενός χαρακτήρα στο post-game. Αυτά δε γίνεται προς το παρόν να αποκτηθούν με κανέναν τρόπο από τους παίκτες, εκτός και αν αποφασίσουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώνουν για αυτά με πραγματικά χρήματα. Μάλιστα, αυτό που κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη είναι πως τα gems αυτά δεν μπορούν καν να αγοραστούν απευθείας, αλλά αντιθέτως περιλαμβάνονται μόνο στα Legendary Crests, τα οποία είναι τα loot boxes του Immortal, προσθέτοντας στην ήδη επίπονη διαδικασία και τον παράγοντα της τύχης.

Τώρα, ο streamer από τη Νέα Ζηλανδία Quin69 έδειξε εμπράκτως πόσα χρήματα χρειάζονται για ένα και μόνο gem 5 αστέρων. Συγκεκριμένα, ο streamer προσπαθεί από τις 2 Ιουνίου να αποκτήσει έστω ένα gem και εν τέλει τα κατάφερε περίπου δύο εβδομάδες μετά. Συνολικά χρειάστηκε να ξοδέψει 25,165.57 NZD που αντιστοιχούν σε €15.126,90. Ναι, καλά διαβάσατε!

Ο Quin69 δαπάνησε 15 χιλιάδες ευρώ μέχρι το παιχνίδι να του δώσει ένα 5 star gem. Στη συνέχεια, για να ξεσπάσει αποφάσισε να απεγκαταστήσει τον τίτλο, μόνο και μόνο για να θυμηθεί πως δεν πρόλαβε να βγάλει screenshot. Αφού, λοιπόν, το έκανε ξανά εγκατάσταση, τράβηξε φωτογραφία το gem και το κατέστρεψε, αναβαθμίζοντας με αυτό ένα πρακτικά άχρηστο αντικείμενο του ενός αστεριού. Μάλιστα, ο streamer διέγραψε και τον χαρακτήρα του, σβήνοντας ξανά το παιχνίδι από τον υπολογιστή του και αρχίζοντας τα… «γαλλικά» προς τη Blizzard.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά σχετικά στιγμιότυπα από τα streams του: