Το Diablo Immortal έχει τη χειρότερη Metacritic βαθμολογία χρηστών όλων των εποχών

Ένα νέο αρνητικό ρεκόρ για την Blizzard
15 Ιουνίου 2022 19:17
Το Diablo Immortal έχει τη χειρότερη Metacritic βαθμολογία χρηστών όλων των εποχών

Το Diablo Immortal κυκλοφορεί από τις αρχές του Ιουνίου για iPhone, Android και PC και όπως σας έχουμε ενημερώσει έχουν ακουστεί παρά πολλά παράπονα για τα microtransactions και τους τρόπους με τους οποίους η εμπειρία προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα.

Συγκεκριμένα, η κοινότητα ανακάλυψε πως για να γίνει maxed-out ένας χαρακτήρας πρέπει να δαπανηθούν χιλιάδες δολάρια, ενώ σα να μην έφτανε αυτό έχουν υπάρξει πολλές ιστορίες από παίκτες που έχασαν το σπάνιο gear τους, χρησιμοποιώντας το armory του τίτλου που ταλαιπωρείται από διάφορα bugs. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα οι λάτρεις της σειράς να αρχίσουν το review bombing για να εκφράσουν τα παράπονά τους προς τη Blizzard.

Κάπως έτσι, το Diablo Immortal​​​​​​ έγινε στιγμιαία το παιχνίδι με το χειρότερο user score στο Metacritic. Συγκεκριμένα, η PC έκδοση του τίτλου άγγιξε το κατακόκκινο 0.2, με 1965 κριτικές από χρήστες, όπως κατάφερε να απαθανατίσει το Game Rant. Πλέον το Immortal ισοβαθμεί για τον τίτλο του χειρότερα βαθμολογημένου παιχνιδιού όλων των εποχών από τους χρήστες με την PS4 έκδοση του Madden NFL 21, αφού και τα δύο παιχνίδια έχουν User Score 0.3 στο Metacritic.

Για την ιστορία, από τα πάνω από 18000 χιλιάδες παιχνίδια που υπάρχουν στη βάση δεδομένων του Metacritic, η Blizzard διεκδικεί και μια ακόμη θέση στη λίστα των χειρότερων, μέσα από το Warcraft III: Reforged που είχε κυκλοφορήσει πριν μερικά χρόνια και κατάφερε να εξαγριώσει για τα καλά την κοινότητα. Στη λίστα αυτή φιγουράρουν επίσης και διάφορες άλλες περίφημες κυκλοφορίες, όπως το Metal Gear Survive, στο γεμάτο τεχνικά προβλήματα WWE 2K20 και το πρόσφατο Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition.

Βέβαια, μπορεί η κοινότητα να παραπονιέται για τα microtransactions, αλλά όπως έχει ανακοινώσει η Blizzard, το Diablo Immortal κατάφερε μέσα σε μια μόλις εβδομάδα πέτυχε το καλύτερο ντεμπούτο από κάθε άλλο Diablo, με πάνω από 10 εκατομμύρια εγκαταστάσεις.