Τα ευρωπαϊκά καταστήματα έχουν ξεμείνει από Xbox χειριστήρια

Επίσημη τοποθέτηση της Microsoft για το θέμα
21 Ιουνίου 2022 23:43
Τα ευρωπαϊκά καταστήματα έχουν ξεμείνει από Xbox χειριστήρια

Από τη στιγμή που η νέα γενιά των PS5 και Xbox Series X|S έκανε το ντεμπούτο της το Νοέμβριο του 2020 πολλοί gamers δυσκολεύτηκαν να βρουν κονσόλα άμεσα διαθέσιμη και χωρίς «καπέλο» στην τιμή. Τώρα, οι παίκτες του Xbox οικοσυστήματος, αλλά και οι PC gamers που ίσως θέλουν να παίζουν και με χειριστήριο, είναι αντιμέτωποι με μια νέα πρόκληση.

Συγκεκριμένα, τα επίσημα Xbox Wireless Controllers φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια των ευρωπαϊκών καταστημάτων! Με μια γρήγορη ματιά διαπιστώνει κανείς πως το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα, με ελάχιστα καταστήματα να έχουν διαθέσιμα χειριστήρια και πολλά να τα πωλούν σε σημαντικά υψηλότερη τιμή από την προτεινόμενη των €59,99.

Παράλληλα, οι χρήστες του gaming forum ResetEra επισημαίνουν πως τα Xbox χειριστήρια είναι άφαντα και στη Γαλλία, στη Ολλανδία, τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στο ίδιο το επίσημο κατάστημα της Microsoft. Μιλώντας στο VGC, ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας αναγνώρισε το πρόβλημα, τονίζοντας:

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι δύσκολο να βρει κανείς Xbox Wireless Controllers αυτή τη στιγμή λόγω προβλημάτων ανεφοδιασμού. Εργαζόμαστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα με τους κατασκευαστές και τους συνεργάτες μας στα καταστήματα λιανικής για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Επικοινωνήστε με τον τοπικό σας πωλητή για τη διαθεσιμότητα.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, όσοι θέλουν δεύτερο χειριστήριο για το νέο τους Xbox θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή ή να αρχίσουν το κυνήγι. Ας ελπίσουμε πως η κατάσταση θα βελτιωθεί σύντομα και πως δε θα επαναληφθεί η ιστορία του στοκ των κονσολών, το οποίο ακόμη δεν καλύπτει τη ζήτηση 19 ολόκληρους μήνες μετά το αρχικό τους ντεμπούτο.