Νέα στοιχεία πως το Xbox ετοιμάζει την επιστροφή ενός θρυλικού τίτλου του Nintendo 64

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα θα γνωρίζουμε
06 Ιουνίου 2022 15:01
Νέα στοιχεία πως το Xbox ετοιμάζει την επιστροφή ενός θρυλικού τίτλου του Nintendo 64

Στις αρχές της χρονιάς σας είχαμε ενημερώσει πως η Rare των Xbox Game Studios μάλλον εργάζεται σε ένα σύγχρονο remaster του Goldeneye 007, το οποίο θα φέρει τον James Bond τίτλο στα Xbox One και Xbox Series X|S και ενδεχομένως και σε άλλες πλατφόρμες.

Τώρα, νέα στοιχεία ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας που σχεδόν επιβεβαιώνουν πως το project εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα TrueAchievements εντόπισε πως ένας developer της Rare, μόλις ξεκλείδωσε ξανά achievements για τον τίτλο, ο οποίος υπάρχει εδώ και καιρό στη βάση δεδομένων του Xbox Live.

Μάλιστα, όλα τα achievements του παιχνιδιού φαίνονται κανονικά στην πλατφόρμα, με 55 προκλήσεις για 1000G, κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως η κυκλοφορία του remaster του Goldeneye 007 δεν απέχει και πολύ, μιας και η δημοσίευση της λίστας των achievements είναι μια από τις τελευταίες διεργασίες πριν την διάθεση ενός παιχνιδιού.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, όντας βραβευμένο ως παιχνίδι της χρονιάς από το Academy of Interactive Arts & Sciences για το 1997-1998, το Goldeneye 007 θεωρείται ένα εξαιρετικό και πολύ σημαντικό για την εποχή του FPS. Πρόκειται για έναν τίτλο της Rare, ο οποίος μέχρι και σήμερα είναι διαθέσιμος μόνο στο Nintendo 64, εξαιτίας των περίπλοκων νομικών εμποδίων που προκύπτουν από το γεγονός ότι βασίζεται στο James Bond IP.

Για την ώρα η Microsoft και η Rare δεν έχουν προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά πιθανότατα δε θα χρειαστεί να περιμένουμε και πολύ, αφού το άκρως αναμενόμενο Xbox & Bethesda Games Showcase 2022 αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε μερικά εικοσιτετράωρα από τώρα, δείχνοντας μας όλα όσα ετοιμάζουν οι δύο εταιρίες.