Memes εκτόξευσαν τα νούμερα του Metal Gear Rising: Revengeance

Ο ιδιαίτερος τίτλος της Konami ξανά στο προσκήνιο
28 Μαΐου 2022 17:28
Memes εκτόξευσαν τα νούμερα του Metal Gear Rising: Revengeance

Το Metal Gear Rising: Revengeance είναι ένα action hack ‘n’ slash spin-off παιχνίδι της σειράς Metal Gear, το οποίο αναπτύχθηκε από την PlatinumGames και κυκλοφόρησε το μακρινό πλέον 2013 για τα Xbox 360 και PS3, καταφθάνοντας ένα χρόνο αργότερα και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ το 2017 έγινε συμβατό και με τις νέες Xbox κονσόλες μέσω του backwards compatibility προγράμματος της Microsoft.

Παρόλο που πλέον έχει περάσει σχεδόν μια ολόκληρη δεκαετία από την κυκλοφορία του, το Metal Gear Rising έχει καταφέρει να επανέλθει στο προσκήνιο, χάρη στα διαδικτυακά memes και το world of mouth. Συγκεκριμένα, τον τελευταίο καιρό οι χρήστες των social media χρησιμοποιούν ολοένα και πιο συχνά GIFs από σκηνές του παιχνιδιού ή memes με φωτογραφίες των χαρακτήρων του και ειδικότερα των δύο ανταγωνιστών Jetstream Sam και Sen. Armstrong. Παράλληλα, και στο Reddit πολλά μέλη του δημοφιλούς Patient Gamers subreddit επαίνεσαν τελευταία τον τίτλο.

Έτσι, όπως αναφέρει το PlayTrackerNet, παρόλο που το παιχνίδι είχε περίπου 200 με 800 ταυτόχρονους παίκτες στο Steam το 2021, τα νούμερά του εκτοξεύθηκαν τον Ιανουάριο του 2022, αγγίζοντας κατά μέσο όρο του 2000 ταυτόχρονους παίκτες. Πρόκειται για μια απότομη αύξηση της τάξεως του 1000%. Παράλληλα, πέρα από τους παίκτες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πολλοί console gamers φαίνεται πως αποφάσισαν να δουν περί τίνος πρόκειται και έτσι το παιχνίδι βιώνει τελευταία το μεγαλύτερο peak του από το 2018 όσον αφορά τα achievements που ξεκλειδώνονται σε όλες τις πλατφόρμες.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται και αν δεν σας ενοχλούν τα spoilers, αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο φινάλε του παιχνιδιού για να αντιληφθείτε την…ιδιαιτερότητά του και τους λόγους που οι χαρακτήρες του έγιναν memes.