To Apex Legends Mobile γέμισε ήδη τα ταμεία της EA με εκατομμύρια!

Εξαιρετική η εμπορική πορεία του
27 Μαΐου 2022 20:45
To Apex Legends Mobile γέμισε ήδη τα ταμεία της EA με εκατομμύρια!

Όπως σας ενημερώσαμε, το Apex Legends Mobile έγινε διαθέσιμο παγκοσμίως την περασμένη Τρίτη 17 Μαΐου, φέρνοντας το πασίγνωστο και λατρεμένο battle royale εντελώς δωρεάν στα Android smartphones και tablets, καθώς και στις συσκευές της Apple με iOS ή iPadOS λειτουργικό σύστημα. Τώρα, έχουμε πλέον και τα πρώτα στατιστικά για την πορεία του στην αγορά, τα οποία εντυπωσιάζουν.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Apex Legends Mobile γέμισε τα ταμεία της Electronic Arts με 4.8 εκατομμύρια δολάρια εσόδων μέσα στην πρώτη του εβδομάδα! Σύμφωνα με τα δεδομένα της Sensor Tower, την ημέρα της κυκλοφορίας του κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση των gaming charts του App Store σε 60 διαφορετικές χώρες, όντας το παιχνίδι με τα περισσότερα downloads.

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τις περιοχές, τα περισσότερα downloads προήλθαν από παίκτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την Ινδία και τη Βραζιλία να ακολουθούν. Μάλιστα, η Αμερική ήταν επίσης η κορυφαία χώρα όσον αφορά τα χρήματα που δαπάνησαν οι παίκτες στην ίδια περίοδο, με το παιχνίδι να βγάζει 2,1 εκατομμύρια δολάρια από τη συγκεκριμένη περιοχή μέσα στην πρώτη του εβδομάδα, δηλαδή το 44% των συνολικών εσόδων του. Η Ιαπωνία ήρθε δεύτερη όσον αφορά τα έσοδα και η Ταϊλάνδη τρίτη.

Συγκριτικά, το Apex Legends Mobile έβγαλε πολλά περισσότερα από το PUBG Mobile, το οποίο στην αντίστοιχη πρώτη εβδομάδα που ενεργοποιήθηκε το monetisation γέμισε τα ταμεία με 600,000 δολάρια. Από την άλλη, δεν κατάφερε να φτάσει το κολοσσιαίο νούμερο του Call of Duty: Mobile, το οποίο μέσα στην πρώτη του εβδομάδα κατάφερε να επιφέρει έσοδα 14.8 εκατομμύρια δολάρια για την Activision.

Για την ιστορία, το Apex Legends Mobile αναπτύχθηκε από μια ειδική υποομάδα της Respawn σε συνεργασία με τα Lightspeed & Quantum Studios της Tencent. Πρόκειται για τους ίδιους developers που βρίσκονται πίσω από το απίστευτα επιτυχημένο PUBG Mobile.

Όπως και με το βασικό παιχνίδι, το Apex Legends Mobile είναι εντελώς δωρεάν, προσφέροντας ωστόσο in-game αγορές. Πρέπει να σημειωθεί πως ο τίτλος έχει δικά του battle passes, collectables, cosmetics και χαρακτήρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υποστηρίζεται cross-play με την κεντρική έκδοση των κονσολών και του PC.