Hackers παραβίασαν το Apex Legends εν μέσω τουρνουά (ΒΙΝΤΕΟ)

Βρέθηκε τεράστιο κενό ασφαλείας
20 Μαρτίου 2024 17:45
Hackers παραβίασαν το Apex Legends εν μέσω τουρνουά (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν μερικές ημέρες ένα πολύ σοβαρό θέμα ήρθε να ταρακουνήσει την κοινότητα του Apex Legends, αφού hackers κατάφεραν να παραβιάσουν τα μέτρα ασφαλείας του παιχνιδιού. Στα social media υπήρχαν αναφορές πως οι hackers μπορούν να τρέχουν απομακρυσμένα κακόβουλο κώδικα, ενώ μερικοί έκαναν εικασίες πως υπεύθυνος ήταν ένας συγκεκριμένος, γνωστός cheater που συναντούσαν πολλοί παίκτες τελευταία στους servers.

Το όλα θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις αφού κατά τη διάρκεια του επίσημου τουρνουά Apex Legends Global Series, παραβιάστηκαν οι λογαριασμοί επαγγελματιών παικτών! Για παράδειγμα, παρακάτω μπορείτε να δείτε τη στιγμή που πανικόβλητος ο pro παίκτης Genburten αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει:

Έπειτα από μερικές ημέρες που πολλοί παίκτες έμειναν να αναρωτιούνται αν είναι ασφαλές να ανοίξουν το παιχνίδι, η Respawn ήρθε να επιβεβαιώσει τι συνέβη, τονίζοντας ότι ήδη πήρε μέτρα με μια πρώτη ενημέρωση. Αναλυτικότερα, το στούντιο της EA τόνισε:

Την Κυριακή, μερικοί λογαριασμοί επαγγελματιών παικτών του Apex Legends παραβιάστηκαν κατά τη διάρκεια ενός event του ALGS.

Η ασφάλεια του παιχνιδιού και των παικτών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας, γι' αυτό και διακόψαμε το τουρνουά για να αντιμετωπίσουμε άμεσα το πρόβλημα.

Οι ομάδες μας έχουν κάνει διαθέσιμη την πρώτη από μια πολυεπίπεδη σειρά ενημερώσεων για την προστασία της κοινότητας παικτών του Apex Legends και τη δημιουργία μιας ασφαλούς εμπειρίας για όλους. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως για το hack δεν ευθύνεται το Easy Anti-Cheat λογισμικό που χρησιμοποιεί το Apex. Παρόλο που πολλοί έσπευσαν να ρίξουν εκεί τις ευθύνες, οι δημιουργοί του δήλωσαν σίγουροι πως δεν ήταν κάτι από τη δική τους πλευρά.

Tags: