Επικεφαλής PlayStation: «Δεν έχουμε τελειώσει με τις εξαγορές»

Ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της εταιρίας ο Jim Ryan
27 Μαΐου 2022 00:46
Επικεφαλής PlayStation: «Δεν έχουμε τελειώσει με τις εξαγορές»

Στις αρχές του Απριλίου σας είχαμε ενημερώσει για τις ηχηρές δηλώσεις του Jim Ryan πως το PlayStation σχεδιάζει περισσότερες εξαγορές. Τώρα, ο επικεφαλής του gaming τμήματος της Sony ήρθε να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά τις προθέσεις της εταιρίας.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Sony Interactive Entertainment πραγματοποίησε μια επιχειρηματική ενημέρωση, στην οποία ο πρόεδρός της αποκάλυψε στους επενδυτές και στους αναλυτές αρκετές πληροφορίες για τα μελλοντικά της σχέδια. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, μάθαμε πως το PlayStation σκοπεύει να συνεχίσει τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις, με τον Ryan να δηλώνει:

Τελευταία ήμασταν εξαιρετικά ενεργοί στον τομέα των συγχωνεύσεων, των εξαγορών και των επενδύσεων. Σκοπός αυτών των κινήσεων είναι να αυξήσουμε τη βασική μας δύναμη στα PlayStation Studios, αλλά και να αποκτήσουμε τεχνογνωσία σε τομείς ανάπτυξης παιχνιδιών που ιστορικά δεν είχαμε σημαντική παρουσία. Η προγραμματισμένη μας συμφωνία με τη Bungie είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα.

Παράλληλα, σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις του PlayStation, ο Ryan πρόσθεσε:

Όσον αφορά τη μελλοντική μας δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών, η απάντηση σε αυτό είναι ότι δεν έχουμε τελειώσει σε καμία περίπτωση με τη στρατηγική μας να προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε τα PlayStation Studios μη-οργανικά.

Καθώς μεταβαίνουμε από την ιστορική μας στρατηγική ανάπτυξης παιχνιδιών σε μια πολύ ευρύτερη εμβέλεια της αγοράς από ό,τι απολαμβάνουμε σήμερα, είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί μη-οργανική ανάπτυξη για να μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε αυτές τις φιλοδοξίες.

Έτσι, αν οι πιθανοί στόχοι ταιριάζουν με τη στρατηγική μας και αν οι πιθανοί στόχοι μάς επιτρέπουν να επιταχύνουμε τον τρόπο με τον οποίο είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε τη στρατηγική αυτή, σίγουρα θα εξετάσουμε περαιτέρω εξαγορές για να προσθέσουμε στο επιχειρηματικό μας portfolio.

Για την ιστορία, η Sony έχει προσθέσει κάτω από την ομπρέλα των PlayStation Studios επτά επιπλέον ομάδες ανάπτυξες τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2021 και το 2022 η εταιρία εξαγόρασε τις Valkyrie Entertainment, Nixxes Software, Housemarque, Firesprite, Bluepoint Games, Haven Studios και Bungie.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι πρόσφατα κυκλοφόρησαν φήμες πως το PlayStation ετοιμάζει μια «πραγματικά μεγάλη» εξαγορά, ενώ μερικές εβδομάδες μετά ακούστηκε πως αυτή η μεγάλη εξαγορά αφορά μια ολόκληρη publishing εταιρία, η οποία δεν είναι άλλη από τη Square Enix.