Επίσημη επιβεβαίωση PlayStation – “Σχεδιάζουμε περισσότερες εξαγορές”

Νέες ηχηρές δηλώσεις από τον Jim Ryan
04 Απριλίου 2022 12:13
Επίσημη επιβεβαίωση PlayStation – “Σχεδιάζουμε περισσότερες εξαγορές”

Με αφορμή τις μεγάλες αλλαγές που πρόκειται να έρθουν στη συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Plus, ο επικεφαλής το gaming τμήματος της Sony, Jim Ryan, συμμετείχε στο πιο πρόσφατο επεισόδιο του επίσημου PlayStation podcast, κάνοντας μερικές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος πρακτικά επιβεβαίωσε και επίσημα πώς το PlayStation ετοιμάζεται να κάνει περισσότερες εξαγορές, δηλώνοντας:

Βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο με τα PlayStation Studios τα τελευταία χρόνια. Η επιτυχία των παιχνιδιών που φτιάχνουμε τόσο σε κριτικές όσο και σε πωλήσεις, μάς έχει δώσει τη δυνατότητα να επενδύσουμε σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία περιεχομένου.

Έτσι, μεγαλώνουμε τα στούντιό μας οργανικά, αλλά μεγαλώνουμε και μέσω εξαγορών. Έχουμε αποκτήσει πέντε στούντιο κατά τη διάρκεια του 2021, βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τη Bungie και έχουμε προγραμματίσει και άλλες εξαγορές. Αυτό μας οδηγεί σε έναν ενάρετο κύκλο, οπού η επιτυχία οδηγεί σε περισσότερη επιτυχία.

Είναι, λοιπόν, επίσημο. Το PlayStation θα κάνει προσεχώς περισσότερες εξαγορές. Οι δηλώσεις του Jim Ryan ήταν ξεκάθαρες, αφού δεν μίλησε υποθετικά για τα σχέδια της εταιρίας, αλλά αντιθέτως ξεκαθάρισε πως ήδη σχεδιάζονται οι μελλοντικές της εξαγορές. Το ερώτημα επομένως πλέον δεν είναι το ‘αν’, αλλά το ‘πότε’.

Για την ιστορία, η Sony έχει προσθέσει κάτω από την ομπρέλα των PlayStation Studios επτά επιπλέον ομάδες ανάπτυξες τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2021 και το 2022 η εταιρία εξαγόρασε τις Valkyrie Entertainment, Nixxes Software, Housemarque, Firesprite, Bluepoint Games, Haven Studios και Bungie.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι πρόσφατα κυκλοφόρησαν φήμες πως το PlayStation ετοιμάζει μια «πραγματικά μεγάλη» εξαγορά. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.