Πόσο θα κοστίσει η Ubisoft αν όντως πουληθεί;

Επενδυτές αποκαλύπτουν την τιμή που θα δεχθούν
24 Μαΐου 2022 15:59
Πόσο θα κοστίσει η Ubisoft αν όντως πουληθεί;

Πριν μερικές εβδομάδες σας ενημερώσαμε πως το σερί των τεράστιων εξαγορών ενδέχεται να συνεχιστεί στη gaming βιομηχανία, αφού είχε ακουστεί πως η Ubisoft ξεκίνησε να προσελκύει προκαταρκτικό ενδιαφέρον εξαγοράς από σχετικά funds, με την ίδια την εταιρία να δηλώνει λίγο αργότερα πως θα λάβει υπόψη κάθε πρόταση.

Τώρα, καθώς οι φήμες και οι εικασίες περί εξαγοράς της γαλλικής publishing εταιρίας συνεχίζονται, ένα νέο ρεπορτάζ αποκαλύπτει πόσο μάλλον θα κοστίσει η επένδυση στους ενδιαφερόμενους κολοσσούς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Dealreporter και όπως μεταφέρει το Seeking Alpha, μέτοχοι και οι άνθρωποι που γνωρίζουν σχετικά με τις παρασκηνιακές συζητήσεις περί εξαγοράς λένε ότι η τιμή θα πρέπει να αγγίζει τουλάχιστον τα 60 με 70 ευρώ ανά μετοχή, για να γίνει αποδεκτή η όποια συμφωνία. Μάλιστα, η τιμή των 100 ευρώ ανά μετοχή προτείνεται ως ακόμη καλύτερη για την αξία του publisher αν αναλογιστεί κάποιος τις μακροπρόθεσμες προοπτικές.

Αυτή τη στιγμή η τιμή της μετοχής της εταιρίας βρίσκεται στα 47,74 ευρώ, καταγράφοντας καθοδική πορεία από την αρχή του έτους. Για την ακρίβεια η Ubisoft βρίσκεται σε καθοδική τροχιά από τον Ιούλιου του 2018, όταν η τιμή της μετοχής είχε αγγίξει στιγμιαία τα 102 ευρώ. Με τα τωρινά δεδομένα η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας ανέρχεται σε 5,97 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν πράγματι επιτευχθεί κάποια συμφωνία για 100 ευρώ ανά μετοχή, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ξοδέψει αρκετά περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει την εταιρία.

Παρά την ιδιαίτερα κερδοφόρα περίοδο της πανδημίας, η Ubisoft συνεχίζει την καθοδική πορεία της στις αγορές, εν μέρει εξαιτίας του σκανδάλου περιστατικών κακοποίησης, το οποίο είχε έρθει στα φώτα της δημοσιότητας. Για την ιστορία, κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην Activision Blizzard, η τιμή της οποίας κοκκίνησε για τα καλά μετά την αποκάλυψη των περιστατικών κακοποίησης, οδηγώντας εν τέλει στη συμφωνία εξαγοράς από τη Microsoft.

Στην περίπτωση της Ubisoft ακούγονται φήμες πως η ίδια η οικογένεια Guillemot σκέφτεται να εξαγοράσει την εταιρία, με τον CEO Yves Guillemot να λέει στους επενδυτές πως η Ubisoft έχει όλα όσα χρειάζεται για να παραμείνει ανεξάρτητη.

Tags: