Ubisoft: “Θα λάβουμε υπόψη κάθε πρόταση εξαγοράς”

Απαντά στις πρόσφατες φήμες
12 Μαΐου 2022 19:04
Ubisoft: “Θα λάβουμε υπόψη κάθε πρόταση εξαγοράς”

Πριν μερικές εβδομάδες σας ενημερώσαμε πως το σερί των τεράστιων εξαγορών ενδέχεται να συνεχιστεί στη gaming βιομηχανία, αφού είχε ακουστεί πως η Ubisoft ξεκίνησε να προσελκύει προκαταρκτικό ενδιαφέρον εξαγοράς από σχετικά funds.

Τώρα, η εταιρία αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για την πιο πρόσφατη περίοδο και ο επικεφαλής Yves Guillemont κλήθηκε να δώσει απαντήσει στους επενδυτές. Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξαγοράς, τονίζοντας πως η εταιρία θα λάβει υπόψιν κάθε πρόταση που θα δεχθεί, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η Ubisoft έχει ήδη ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει ανεξάρτητη.

Αναλυτικότερα, ο Guillemont δήλωσε:

Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις σχετικά με τις συγχωνεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη βιομηχανία. Συγκεκριμένα όσον αφορά την Ubisoft, η συνολική θέση μας είναι ξεκάθαρη.

Όπως είπαμε και τον περασμένο Φεβρουάριο, έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε ανεξάρτητοι. Έχουμε τα ταλέντα, τη βιομηχανική και οικονομική κλίμακα, καθώς και ένα μεγάλο portfolio ισχυρών IPs για να δημιουργήσουμε τεράστια αξία τα επόμενα χρόνια. Αυτά μας έχουν παραχωρήσει ένα πλάνο για να οικοδομήσουμε στρατηγικές συνεργασίες με τους μεγαλύτερους παίκτες στον τομέα της ψυχαγωγίας και της τεχνολογίας.

Στη συνέχεια, ο Guillemot αναφέρθηκε ρητά στις πρόσφατες φήμες περί πιθανής εξαγοράς, επισημαίνοντας πως αυτές “θέτουν σε κοινή θέα την πραγματική ελκυστικότητα και την αξία της υγείας και των δυνατοτήτων της Ubisoft για δημιουργία περεταίρω αξίας”. Βέβαια, ο επικεφαλής του γαλλικού κολοσσού ξεκαθάρισε πως το διοικητικό συμβούλιο θα αξιολογούσε οποιαδήποτε πρόταση, με το συμφέρον όλων των επενδυτών και των ομάδων της κατά νου.

Για την ιστορία, το 2016 η Ubisoft είχε παλέψει για να αναχαιτίσει την εχθρική απόπειρα εξαγορά από τον γαλλικό κολοσσό Vivendi, επισημαίνοντας τότε πως θέλει να μείνει ανεξάρτητη πάση θυσία. Πλέον το σκεπτικό της φαίνεται να έχει αλλάξει δραματικά και αν λάβουμε υπόψη το κλίμα στη βιομηχανία τον τελευταίο καιρό, δεν αποκλείεται άλλη μια κολοσσιαία εξαγορά να βρίσκεται προ των πυλών.

Tags: