Έρχεται εξαγορά της Ubisoft; - Ξεκίνησε να ψάχνει ενδιαφερόμενους

Σε αρχικό στάδιο οι συζητήσεις
22 Απριλίου 2022 21:20
Έρχεται εξαγορά της Ubisoft; - Ξεκίνησε να ψάχνει ενδιαφερόμενους

Όπως όλα δείχνουν, το σερί των τεράστιων εξαγορών θα συνεχιστεί στη gaming βιομηχανία, αφού μάλλον η εξαγορά ενός ακόμη μεγάλου publisher βρίσκεται προ των πυλών. Συγκεκριμένα, με ειδικό του δημοσίευμα, το έμπιστο δημοσιογραφικό μέσο Bloomberg αποκάλυψε πως η Ubisoft ξεκίνησε να προσελκύει προκαταρκτικό ενδιαφέρον εξαγοράς από σχετικά funds.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, διάφορες εταιρίες ιδιωτικών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των Blackstone Inc. και KKR & Co. έχουν ξεκινήσει να αξιολογούν τη γαλλική εταιρία, η οποία μεταξύ άλλων ευθύνεται για την εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά Assassin’s Creed.

Για την ώρα η Ubisoft δεν έχει ξεκινήσει σοβαρές διαπραγματεύσεις με κανέναν πιθανό αγοραστή και παραμένει άγνωστο αν οι μεγαλύτεροι μέτοχοί της θα επιδιώξουν κάποια συμφωνία. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι κάποιος από τους συμμετέχοντες θα προχωρήσει σε προσφορές.

Για την ιστορία, η Ubisoft ιδρύθηκε το 1986 από τα πέντε αδέρφια της Guillemot οικογένειας, τα οποία πλέον έχουν το 15% των μετοχών, με τον Yves Guillemot να είναι ο επικεφαλής.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως συνέβη και με την Activision, η τιμή της μετοχής της εταιρίας έχει πάρει την κατρακύλα τον τελευταίο χρόνο, μεταξύ άλλων εξαιτίας ενός σοβαρού σκανδάλου που αφορά περιστατικά κακοποίησης. Μετά, λοιπόν, την πτώσης της τάξεως του 41% που έχει καταγραφεί τον τελευταίο καιρό, η αξία της εταιρίας ανέρχεται στα 4.8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Tags: