Συνεχίζεται η ανάπτυξη του S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία
23 Μαΐου 2022 07:56
Συνεχίζεται η ανάπτυξη του S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Τον Μάρτιο, η ουκρανική ομάδα ανάπτυξης GSC Game World είχε ανακοινώσει πως η ανάπτυξη του άκρως αναμενόμενου S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl σταμάτησε προσωρινά, εξαιτίας του πολέμου στη χώρα. Λίγες ημέρες αργότερα υπήρξαν αναφορές πως η ομάδα αποχώρησε από το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας και μεταφέρθηκε στην Πράγα της Τσεχίας.

Τώρα, φαίνεται πως η GSC Game World κατάφερε να ορθοποδήσει και να καταπιαστεί ξανά με την ανάπτυξη του project. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο επίσημο Discord του παιχνιδιού, ένας developer έγραψε χαρακτηριστικά πως η ανάπτυξη «συνεχίζεται». Η δημοσίευση του developer παρατηρήθηκε από το πολωνικό μέσο GRYOnline, το οποίο επισημαίνει ότι πλέον η ομάδα ξεκλείδωσε και τα υπόλοιπα κανάλια του server, κάτι που υποδηλώνει πως έχει αρχίσει να λειτουργεί ξανά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως με τον ίδιο τρόπο, οι developers απάντησαν και σε μια ακόμη ερώτηση που έχει να κάνει με τα επίπεδα δυσκολίας του τίτλου. Συγκεκριμένα, ένα μέλος του στούντιο ανέφερε:

Θα προετοιμάσουμε αρκετά επίπεδα δυσκολίας, ώστε ο κάθε παίκτης να βρει το σωστό επίπεδο πρόκλησης. Βέβαια, θα υπάρχει κάτι ακόμη και για τους πραγματικά «σκληροπυρηνικούς» γνώστες.

Για την ιστορία, το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 28 Απριλίου του 2022 αποκλειστικά για τα Xbox Series X|S όσον αφορά τις κονσόλες, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καταφθάνοντας από την πρώτη μέρα και στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass. Ωστόσο, τον Ιανουάριο η κυκλοφορία του αναβλήθηκε για τις 8 Δεκεμβρίου και για την ώρα παραμένει αβέβαιο το αν η ομάδα ανάπτυξης θα καταφέρει να προλάβει τη φετινή χρονιά, μετά απ’ όλα όσα πέρασε.