ΦΗΜΗ: Και η EA θέλει να εξαγοραστεί ή να συγχωνευθεί!

Και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συνομιλίες
21 Μαΐου 2022 18:18
ΦΗΜΗ: Και η EA θέλει να εξαγοραστεί ή να συγχωνευθεί!

Πριν μερικές εβδομάδες σας ενημερώσαμε πως το σερί των τεράστιων εξαγορών ενδέχεται να συνεχιστεί στη gaming βιομηχανία, αφού μετά τη Bethesda και την Activision Blizzard είχε ακουστεί πως και η Ubisoft ξεκίνησε να προσελκύει προκαταρκτικό ενδιαφέρον εξαγοράς από σχετικά funds. Τώρα, φαίνεται πως μια ακόμη publishing εταιρία εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εξαγοράς ή συγχώνευσης και αυτή δεν είναι άλλη από την EA.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ του Puck και όπως μεταφέρει το gaming μέσο Kotaku, η εταιρία των FIFA, Battlefield και Apex Legends επιδίωξε πρόσφατα μια συγχώνευση με την NBCUniversal. Πρόκειται για μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία παραγωγής, γνωστή τόσο για το τηλεοπτικό της δίκτυο NBC, όσο και για τις ταινίες της μέσα από την Universal Studios, με τρομερά κερδοφόρες παραγωγές όπως τα Jurassic World, Fast & Furious, Minions κ.α.

Τελικά, οι δύο πλευρές φαίνεται πως δεν κατέληξαν σε κάποια λύση, αφού παρόλο που οι διαπραγματεύσεις είχαν προχωρήσει αρκετά, δε μπόρεσαν να συμφωνήσουν για τελική τιμή και οι συζητήσεις ναυάγησαν. Ωστόσο, επισημαίνεται πως η EA δεν το έβαλε κάτω, πραγματοποιώντας συζητήσεις και με άλλους κολοσσούς, όπως η Disney, η Apple και η Amazon. Για την ώρα αναφέρεται πως δεν υπάρχει στα σκαριά κάποια συμφωνία, αλλά η EA δεν έχει και πρόθεση να εγκαταλείψει τις προσπάθειες.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως παρόλο που η εταιρία επιδιώκει εδώ και καιρό να πουληθεί, η κολοσσιαία εξαγορά της Activision από τη Microsoft την ενθάρρυνε αρκετά. Επισημαίνεται πως ο βασικότερος στόχος της είναι μια συγχώνευση με κάποιον άλλο κολοσσό, με μια συμφωνία που θα έκανε τον Andrew Wilson (CEO της EA) τον επικεφαλής της νέας συνδυαστικής εταιρίας που θα δημιουργούνταν.

Μιλώντας στο Kotaku, ο αντιπρόσωπος της EA, John Reseburg, σχολίασε το ρεπορτάζ, τονίζοντας:

Δε σχολιάζουμε φήμες και εικασίες που σχετίζονται με συγχωνεύσεις και εξαγορές. Είμαστε περήφανοι που λειτουργούμε από μια θέση δύναμης και ανάπτυξης, με ένα σύνολο καταπληκτικών παιχνιδιών, τα οποία χτίζονται γύρω από ισχυρά IPs, είναι φτιαγμένα από απίστευτα ταλαντούχες ομάδες και έχουν ένα δίκτυο με περισσότερους από μισό δισεκατομμύριο παίκτες. Βλέπουμε ένα πολύ λαμπρό μέλλον μπροστά μας.

Για την ιστορία, τα τελευταία χρόνια οι εξαγορές και τα δισεκατομμύρια στη gaming βιομηχανία πέφτουν βροχή, αφού έχουμε δει την Microsoft να εξαγοράζει για σχεδόν 69 δις την Activision Blizzard, την Take-Two Interactive να αποκτά τη Zynga για 12,7 δις, την Sony Interactive Entertainment να αποκτά την Bungie για 3,6 δις, την Embracer Group να εντάσσει στο δυναμικό της την Gearbox Software για 1,3 δις και την Electronic Arts να αποκτά την Codemasters για 1,2 δις.