Η EA ετοιμάζει ένα “racing dream team” για χάρη του επόμενου Need for Speed

Συγχώνευσε δύο μεγάλες ομάδες ανάπτυξης
13 Μαΐου 2022 22:39
Η EA ετοιμάζει ένα “racing dream team” για χάρη του επόμενου Need for Speed

Όπως γνωρίζουμε και επίσημα, εντός του 2022 αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο κεφάλαιο της σειράς Need for Speed και όπως φαίνεται η EA επενδύει πολύ στο project. Συγκεκριμένα, η εταιρία αποφάσισε να μεγαλώσει σημαντικά την Criterion Games, η οποία θα συγχωνευθεί με την Criterion Cheshire, δημιουργώντας έτσι θα μπορούσε να πει κάνεις μια “racing dream team”.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, η Criterion Games είναι η ιστορική ομάδα ανάπτυξης που ιδρύθηκε το 1993 και ευθύνεται για τα διάφορα παιχνίδια της λατρεμένης σειράς Burnout, καθώς και για ορισμένα Need for Speed, όπως το Need for Speed: Most Wanted του 2012. Από την άλλη, η Criterion Cheshire είναι η ομάδα ανάπτυξης του πιο πρόσφατου Dirt, η οποία πριν αγοραστεί από την Codemasters το 2016 ανήκε στο PlayStation με την ονομασία Evolution Studios, γνωστή για εμπειρίες όπως τα MotorStorm και Driveclub.

Πλέον, κάτω από την ομπρέλα της EA τα δύο στούντιο θα συνεργαστούν για την κυκλοφορία του επόμενου Need for Speed, διατηρώντας την ονομασία της Criterion. Ακολουθεί το μήνυμα που μοιράστηκε η Codemasters σχετικά με την αλλαγή:

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως η Criterion Games και η ομάδα ανάπτυξης στην Codemasters Cheshire θα ενωθούν και επίσημα για να δημιουργήσουν το μέλλον του Need for Speed, σχηματίζοντας ένα Criterion στούντιο με hubs σε δύο τοποθεσίες.

Αυτή η ενοποίηση βασίζεται στη στενή συνεργασία που έχουν αναπτύξει τα δύο στούντιο τους τελευταίους μήνες.

Μιας και μοιράζονται κοινές αξίες και παρόμοιες κουλτούρες, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ενοποίηση του τεράστιου πλούτου της τεχνογνωσίας και στις δύο ομάδες θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε τις καλύτερες racing εμπειρίες που μπορούμε για τους παίκτες μας.

Για την ιστορία, η EA είχε εξαγοράσει την Codemasters το Φεβρουάριο του 2021 έναντι 1.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.