Η FIFA θα φτιάξει μόνη της το FIFA 24 – "Μπηχτές" στην EA μέσα από νέες δηλώσεις

Ένας νέος ανταγωνιστής θα μπει στην αρένα
11 Μαΐου 2022 19:35
Η FIFA θα φτιάξει μόνη της το FIFA 24 – "Μπηχτές" στην EA μέσα από νέες δηλώσεις

Όπως σας ενημερώσαμε, μετά την κυκλοφορία του FIFA 23 αργότερα φέτος, η EA θα ξεκινήσει μια νέα εποχή για την εξαιρετικά δημοφιλής σειρά ποδοσφαιρικών παιχνιδιών της, η οποία θα μετονομαστεί σε EA Sports FC.

Όπως φαίνεται, το διαζύγιο αυτό δεν άρεσε και ιδιαίτερα στη Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία φαίνεται να βάζει στο στόχαστρο την EA μέσα από τις νέες της δηλώσεις. Συγκεκριμένα, η FIFA ανακοίνωσε πως θα φτιάξει με άλλον συνεργάτη τα δικά της FIFA παιχνίδια, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Gianni Infantino, να δηλώνει:

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το μόνο αυθεντικό, πραγματικό παιχνίδι που έχει το όνομα FIFA θα είναι το καλύτερο διαθέσιμο για τους gamers και για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Το όνομα FIFA είναι ο μόνος, παγκόσμιος, πρωτότυπος τίτλος. Τα FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25 και FIFA 26, και ούτω καθεξής - η σταθερά είναι το όνομα FIFA, το οποίο θα παραμείνει για πάντα και θα παραμείνει ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Ο τομέας των διαδραστικών παιχνιδιών και των eSports βρίσκεται σε μια πορεία ασυναγώνιστης ανάπτυξης και διαφοροποίησης. Η στρατηγική της FIFA είναι να διασφαλίσει ότι μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο όλες τις μελλοντικές επιλογές και να εξασφαλίσει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και ευκαιριών για τους gamers, τους fans, τις ενώσεις και τους συνεργάτες.

Η FIFA, λοιπόν, ξεκαθάρισε πως βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με άλλα third-party studios, publishers, media εταιρίες και επενδυτές, στοχεύοντας να κυκλοφορήσει το δικό της παιχνίδι το 2024, το οποίο θα ανταγωνιστεί το EA Sports FC. Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως ήδη ετοιμάζονται και διάφορα άλλα μη-simulation παιχνίδια, τα οποία θα κυκλοφορήσουν φέτος. Το ένα από αυτά περιγράφεται ως μια ιδιαίτερη εμπειρία που θα σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, η FIFA σειρά θα συνεχιστεί, μόνο που το FIFA 24 δεν θα προέρχεται από την EA, αλλά από κάποια άλλη εταιρία/ομάδα ανάπτυξης. Το FIFA 23 θα είναι το τελευταίο FIFA της EA Sports και από την επόμενη χρονιά το EA Sports FC θα έχει να ανταγωνιστεί τόσο το eFootball όσο και το διαφορετικό…FIFA 24.