ΦΗΜΗ: Το Xbox θα έχει εφαρμογή για cloud gaming στις τηλεοράσεις εντός χρόνου

Καθώς και ένα ειδικό streaming stick για όσους δεν έχουν Smart TVs
07 Μαΐου 2022 19:16
ΦΗΜΗ: Το Xbox θα έχει εφαρμογή για cloud gaming στις τηλεοράσεις εντός χρόνου

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το μεγάλο σόου των Xbox και Bethesda τον Ιούνιο και τώρα μια νέα φήμη για το μέλλον της gaming πλατφόρμας της Microsoft κάνει το γύρο του διαδικτύου και αφορά ειδικότερα το Xbox Cloud Gaming.

Συγκεκριμένα, οι ρεπόρτερ Jeff Grubb του VentureBeat και Tom Warren του The Verge αναφέρουν πως μέσα στον επόμενο χρόνο μπορούμε να περιμένουμε τόσο την επίσημη Xbox εφαρμογή για streaming παιχνιδιών απευθείας σε τηλεοράσεις, χωρίς να χρειάζεται κονσόλα, καθώς και ένα Xbox Streaming ‘puck’, δηλαδή ένα μικροσκοπικό hardware, όπως το Chromecast της Google, το οποίο θα επιτρέπει και σε κατόχους απλών τηλεοράσεων να παίζουν παιχνίδια μέσω streaming.

Για την ιστορία, η Microsoft είχε επιβεβαιώσει επίσημα τον Ιούνιο του 2021 πως ετοιμάζει τόσο το Xbox streaming stick όσο και την επίσημη εφαρμογή για smart TVs, ενώ το Νοέμβριο του 2020 ο Phil Spencer, επικεφαλής του gaming τμήματος της εταιρίας, είχε δηλώσει πως μπορούμε να περιμένουμε το cloud gaming σε τηλεοράσεις μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Από τότε έχουν περάσει τελικά 17 μήνες, αλλά τελευταία η Microsoft φαίνεται πως κάνει αξιοσημείωτα βήματα με το Xbox Cloud Gaming. Για την ιστορία, πριν μερικές ώρες σας ενημερώσαμε για την επιστροφή του Fortnite στο iPhone μέσα από τη συνεργασία του Xbox και της Epic Games. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Μιας και οι φήμες, λοιπόν, έχουν πλέον φουντώσει για τα καλά, και αν φυσικά αναλογιστούμε το timing, είναι πολύ πιθανό το Xbox να έχει δρομολογήσει κάποια σχετική ανακοίνωση για την επερχόμενη συνέντευξη Τύπου του. Το σόου είναι προγραμματισμένο για τις 12 Ιουνίου, οπότε σε περίπου ένα μήνα θα γνωρίζουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον για το Xbox.