Activision: Ο Β' Παγκόσμιος ευθύνεται για τις πωλήσεις του Call of Duty Vanguard

Και υπόσχεται να ανατρέψει το κλίμα με το Modern Warfare II
05 Μαΐου 2022 16:18
Activision: Ο Β' Παγκόσμιος ευθύνεται για τις πωλήσεις του Call of Duty Vanguard

Στο πλαίσιο της ετήσιας αναφοράς της για τους επενδυτές, η Activision Blizzard δήλωσε πως το setting του Call of Duty Vanguard, δηλαδή ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ήταν αυτό που ευθύνεται εν μέρει για την χλιαρή εμπορική πορεία του παιχνιδιού, το οποίο δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προβλέψεις.

Ναι, παρόλο που το Vanguard ήταν ένας από τους τίτλους με τις περισσότερες πωλήσεις στη βιομηχανία από τη στιγμή που κυκλοφόρησε πέρυσι το Νοέμβριο, η απόδοσή του στην αγορά ήταν σχετικά αδύναμη σε σχέση με τα υπόλοιπα κεφάλαια της blockbuster σειράς, όντας χειρότερη για παράδειγμα από το προηγούμενο κεφάλαιο, το Call of Duty: Black Ops Cold War.

Πέρα από το setting του τίτλου, η Activision παραδέχτηκε πως και η έλλειψη καινοτομίας έβλαψε τις πωλήσεις του franchise, τονίζοντας πως δεν κατάφερε να παραδώσει όσα νέα στοιχεία όσα θα ήθελε η εταιρία. Βέβαια, αναμένει η κατάσταση να ανατραπεί με το άκρως αναμενόμενο Call of Duty: Modern Warfare II, το οποίο θα είναι το φετινό κεφάλαιο από την Infinity Ward.

Συγκεκριμένα, η αναφορά τονίζει:

Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε πάνω και στα δύο αυτά ζητήματα με τη νέα μας κυκλοφορία για το 2022. Η ανάπτυξη της φετινής premium εμπειρίας και του νέου Warzone του 2022 ηγείται από το διάσημο στούντιο Infinity Ward της Activision.

Εργαζόμαστε πάνω στο πιο φιλόδοξο πλάνο στην ιστορία του Call of Duty, με περισσότερα από 3.000 άτομα να εργάζονται τώρα για το franchise και μια επιστροφή στο setting του Modern Warfare, το οποίο μας έχει δώσει τον πιο επιτυχημένο Call of Duty τίτλο μας.

Σε άλλα σχετικά νέα, η Activision αποκάλυψε πρόσφατα πως έχει χάσει τουλάχιστον το 1/3 των παικτών της τον τελευταίο χρόνο. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.