Genshin Impact: Αποκαλύφθηκε το αστρονομικό ποσό χρημάτων που έχει βγάλει μέχρι σήμερα

Συνεχίζει την απίστευτη πορεία του ο τίτλος της miHoYo
05 Μαΐου 2022 07:57
Genshin Impact: Αποκαλύφθηκε το αστρονομικό ποσό χρημάτων που έχει βγάλει μέχρι σήμερα

Σύμφωνα με νέα δεδομένα που ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας ο εμπνευσμένος από το The Legend of Zelda: Breath of the Wild τίτλος της miHoYo, το πλέον πασίγνωστο Genshin Impact, έχει γεμίσει τα ταμεία με πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως μόνο από τις mobile εκδόσεις του. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι εκδόσεις των PS4, PS5 και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, μόνο από τα iPhone και Android, ο τίτλος βγάζει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια ανά έξι μήνες.

Τα δεδομένα για την εμπορική πορεία του παιχνιδιού προέρχονται από τη γνωστή εταιρία στατιστικών Sensor Tower, η οποία τονίζει:

Μετά την παγκόσμια κυκλοφορία του, ο τίτλος χρειάστηκε 171 ημέρες για να δημιουργήσει το πρώτο του δισεκατομμύριο εσόδων στο mobile, χωρίς μάλιστα να συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες των third-party Android καταστημάτων.

Στη συνέχεια χρειάστηκαν άλλες 195 ημέρες για να συγκεντρωθεί ένα επιπλέον δισεκατομμύριο - με αποτέλεσμα ο τίτλος να έχει γεμίσει τα ταμεία με 2 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο στον πρώτο χρόνο του. Το Genshin Impact ξεπέρασε το ορόσημο των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων 185 ημέρες αργότερα, πράγμα που σημαίνει ότι το παιχνίδι έχει κατά μέσο όρο έσοδα 1 δισεκατομμύριο δολάρια κάθε έξι μήνες, καθιστώντας το ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια για κινητά όλων των εποχών.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Genshin Impact προέρχεται από την Κίνα, με τη χώρα μόνο μέσα από το iOS να ευθύνεται για τα 973,3 εκατομμύρια δολάρια από τα 3 δις, δηλαδή για το 30% περίπου των παγκόσμιων εσόδων. Δεύτερη είναι η Ιαπωνία με το 23,7% και στην τρίτη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ με 19,7%.

Ενώ τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι το Genshin Impact είναι «παγκόσμια επιτυχία», η Sensor Tower επισημαίνει ότι σχεδόν το 70% των συνολικών δαπανών των παικτών προέρχεται από την Ασία.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα συγκριτικό για το πρώτο τρίμηνο του 2022, το οποίο δείχνει την κυριαρχία του Genshin Impact στο Gacha είδος.