Οι μέτοχοι της Activision Blizzard εγκρίνουν την εξαγορά της από την Microsoft

Το 98% ψήφισε «ναι»
28 Απριλίου 2022 21:20
Οι μέτοχοι της Activision Blizzard εγκρίνουν την εξαγορά της από την Microsoft

Η Activision Blizzard ανακοίνωσε επίσημα πριν λίγα λεπτά, ότι οι μέτοχοί της ενέκριναν την πρόταση εξαγοράς της από την Microsoft. Η ψηφοφορία έγινε κατά τη διάρκεια μιας ειδικής συνέλευσης και όπως έγινε γνωστό, πάνω από το 98% ψήφισε υπέρ της εξαγοράς. 

Τον περασμένο Ιανουάριο μάθαμε πως η Microsoft σκοπεύει να εξαγοράσει την Activision Blizzard, με $95 ανά μετοχή και υπό αυτές τις συνθήκες η εξαγορά πρόκειται να «κλείσει» για την Microsoft το οικονομικό έτος που λήγει στις 30 Ιουνίου 2023. Αυτή τη στιγμή, οι μετοχές της Activision Blizzard διαπραγματεύονται στα $76,96 ανά μετοχή, ποσό χαμηλότερο από την προσφορά που παρείχε η Microsoft στην εταιρία. 

Η σημερινή -συντριπτικά υποστηρικτική ψήφος- από τους μετόχους επιβεβαιώνει την κοινή μας πεποίθηση ότι, σε συνδυασμό με την Microsoft, θα είμαστε σε ακόμη καλύτερη θέση να δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο για τους παίκτες μας, με καλύτερες και μεγαλύτερες ευκαιρίες και να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στο να γίνουμε ένα φιλόξενο και σεβαστό -χωρίς αποκλεισμούς- περιβάλλον εργασίας για τους υπαλλήλους μας.

Τα πλήρη αποτελέσματα της συγκεκριμένης ειδικής συνεδρίασης θα αναφερθούν σε έντυπο 8-K που θα κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η συμφωνία δεν θα πρέπει να εγκριθεί μόνο από τις ΗΠΑ, αλλά και από άλλες κυβερνήσεις όπως η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση.