Το Devil May Cry 5 είναι πλέον το πιο επιτυχημένο κεφάλαιο της σειράς

Έφτασε ένα νέο ορόσημο πωλήσεων
28 Απριλίου 2022 09:59
Το Devil May Cry 5 είναι πλέον το πιο επιτυχημένο κεφάλαιο της σειράς

Όπως ανακοίνωσε η Capcom μέσα από τον επίσημο ιαπωνικό λογαριασμό του Devil May Cry στο Twitter, το πιο πρόσφατο κεφάλαιο της σειράς μόλις έφτασε νέο μεγάλο ορόσημο πωλήσεων.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, περίπου τρία χρόνια μετά το αρχικό ντεμπούτο, το Devil May Cry 5 έχει πουλήσει πλέον περισσότερα από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα, με την ιαπωνική εταιρία να ευχαριστεί τους fans για την υποστήριξη. Όπως επισημαίνει ο γνωστός αναλυτής Benji-Sales, αυτό σημαίνει πως το DMC V είναι και επίσημα το πιο επιτυχημένο κεφάλαιο της hack 'n' slash σειράς, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Devil May Cry 4, το οποίο είχε πουλήσει 4.8 εκατομμύρια αντίτυπα, αλλά και το DmC της Ninja Theory που είχε κυκλοφορήσει προηγουμένως, πουλώντας 3.8 εκατομμύρια.

Για την ιστορία, το Devil May Cry 5 συνέχισε τη σειρά περίπου δέκα χρόνια μετά το τελευταίο αριθμημένο κεφάλαιο, κυκλοφορώντας τον Μάρτιο του 2019 για τα PS4, Xbox One και PC. Ένα χρόνο αργότερα το παιχνίδι έφτασε αναβαθμισμένο και εμπλουτισμένο και στις κονσόλες νέας PS5 και Xbox Series X|S μέσα από την Special Edition.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν ο Hideaki Itsuno θα καταπιαστεί και με την ανάπτυξη ενός έκτου κεφαλαίου, αλλά η εξαιρετική εμπορική πορεία του Devil May Cry 5 σίγουρα δεν θα έχει περάσει απαρατήρητη από την Capcom.