Το ray-tracing πάει…άκλαυτο στο Xbox Series S για το Devil May Cry 5

H Capcom δίνει εξηγήσεις
27 Οκτωβρίου 2020 13:19
Το ray-tracing πάει…άκλαυτο στο Xbox Series S για το Devil May Cry 5

Δυσάρεστα νέα επιφύλασσε η Capcom για όσους σκοπεύουν να παίξουν το Devil May Cry 5 στην επερχόμενη next-gen κονσόλα της Microsoft, Xbox Series S. Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε πως το Devil May Cry 5 Special Edition δε θα υποστηρίζει ray-tracing χαρακτηριστικά στο Xbox Series S.

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυδιαφημισμένα χαρακτηριστικά της νέα γενιάς που προσφέρει αξιοσημείωτο άλμα στον τομέα των γραφικών, οπότε είναι κρίμα που όσοι επιλέξουν το Series S δε θα μπορέσουν να βιώσουν και αυτή την επιλογή στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Αυτό δεν πάει να πει βέβαια ότι κανένας τίτλος δε θα έχει ray-tracing στο Series S. Οι επίσημες προδιαγραφές που έχει δημοσιεύσει η Microsoft τονίζουν ότι η κονσόλα είναι ικανή για ray-traced γραφικά και παιχνίδια όπως το Watch Dogs Legion θα το υποστηρίζουν κανονικά. Η υλοποίηση της Capcom φαίνεται να είναι εξαιρετικά απαιτητική ωστόσο, αφού και στο PlayStation 5 για να παίξει κάποιος με ray-tracing πρέπει να συμβιβαστεί είτε με τα 30FPS σε 4K είτε με 1080p ανάλυση (60FPS).

Επιστρέφοντας στην επίσημη δημοσίευση της Capcom, η εταιρία διαβεβαιώνει τους Xbox παίκτες πως μπορούν να περιμένουν εκπληκτική εμπειρία με framerates μέχρι και 120 FPS και στο Series S και στο Series X, μειωμένα loading times, enhanced 3D audio, την Legendary Dark Knight δυσκολία, το Turbo Mode και τον playable Vergil. Το Xbox Series X θα έχει φυσικά και 4K ανάλυση και Direct X Ray Tracing.

Τέλος, ανακοινώθηκε πως ο Vergil θα έρθει και στην έκδοση των PS4, Xbox One και PC, μέσα από ένα DLC που θα κοστίζει €4.99 και θα καταφθάσει στις 15 Δεκεμβρίου.