ΕΠΙΣΗΜΟ: Το streaming παιχνιδιών του PlayStation Plus και στην Ελλάδα

Η υπηρεσία επεκτείνεται και στη χώρα μας
22 Απριλίου 2022 20:11
ΕΠΙΣΗΜΟ: Το streaming παιχνιδιών του PlayStation Plus και στην Ελλάδα

Πριν μερικές εβδομάδες η Sony ανακοίνωσε πως σκοπεύει να συγχωνεύσει το PlayStation Plus και το PlayStation Now σε μια κοινή υπηρεσία με τρείς βαθμίδες.

Σε περίπτωση που θέλετε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, η πρώτη βαθμίδα με όνομα Essential θα είναι πρακτικά το PlayStation Plus, όπως το γνωρίζετε μέχρι σήμερα. Ωστόσο, στις Extra και Premium βαθμίδες του θα δίνεται στους συνδρομητές η δυνατότητα να κατεβάσουν και να απολαύσουν έναν κατάλογο 400 παιχνιδιών των PS4 και PS5 (όπως περίπου με το Xbox Game Pass. Τέλος, οι Premium συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση και σε μια retro βιβλιοθήκη με παιχνίδια των PS1, PS2, και PSP, καθώς και σε game trials.

Το μεγαλύτερο όφελος ωστόσο είναι πως η Premium επιλογή θα επιτρέπει και το streaming όλων αυτών των παιχνιδιών, καθώς και PS3 τίτλων, (όπως περίπου με το Google Stadia) και έτσι οι συνδρομητές θα μπορούν να απολαύσουν τα παιχνίδια τους όπου και αν βρίσκονται, ακόμη και αν είναι μακριά από το PS4 ή το PS5 τους.

Μέχρι τώρα δε γνωρίζαμε αν αυτό το όφελος θα αφορούσε και τους Έλληνες συνδρομητές, ή αν στη χώρα μας θα ερχόταν η εναλλακτική PlayStation Plus Deluxe βαθμίδα, χωρίς το streaming.

Τελικά, η Sony έλυσε την απορία, επιβεβαιώνοντας πως το streaming του PlayStation θα γίνει διαθέσιμο σε 30 ακόμη χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Να σας υπενθυμίσουμε πως η ανανεωμένη συνδρομητική υπηρεσία θα κάνει το ντεμπούτο της στην Ευρώπη στις 22 Ιουνίου του 2022.