Εκτός Xbox ένας από τους δημιουργούς των achievements έπειτα από 20 χρόνια

Η πλατφόρμα χάνει τον Chris Novak
21 Απριλίου 2022 15:44
Εκτός Xbox ένας από τους δημιουργούς των achievements έπειτα από 20 χρόνια

Ο επικεφαλής έρευνας και σχεδιασμού του Xbox ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από την εταιρία, έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια. Ο λόγος γίνεται για τον Chris Novak, ο οποίος κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του στη Microsoft έχει εργαστεί σε projects όπως τα achievements που έμελλε να καθιερωθούν σε όλη τη βιομηχανία και στην επιτυχημένη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass.

Πέρα από την επιμέλεια διαφόρων εμπειριών για τους χρήστες τα τελευταία χρόνια, στο παρελθόν ο Novak είχε περάσει και από τους ρόλους του Xbox design director και Xbox design architect, έχοντας συνεισφέρει και στο cloud gaming εγχείρημα της εταιρίας, αλλά και στο Xbox Live.

Μέσα από μια δημοσίευση στον λογαριασμό του στο LinkeIn μίλησε για την απόφασή του, τονίζοντας:

Αγαπώ το χρόνο που πέρασα με το Xbox. Η δημιουργία εμπειριών από άκρο σε άκρο για τους gamers ήταν ένα προνόμιο. Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα πάνω στα οποία μπορεί κανείς να εργαστεί στη ζωή του που προκαλούν τέτοιο πάθος στους άλλους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Λατρεύω να ακούω τους gamers και να οραματίζομαι την επόμενη στιγμή της απροσδόκητης απόλαυσης. Το gaming είναι εκπληκτικό. Το Xbox θα είναι πάντα μαζί μου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη συνέχεια στο Polygon, ο Novak ξεκαθάρισε πως αποχωρεί από τη Microsoft γιατί θέλει να περάσει χρόνο μακριά από τη δουλειά και να εστιάσει εκ νέου στη ζωή του. Πριν τρία χρόνια είχε χάσει ένα κοντινό του πρόσωπο και έτσι αποφάσισε πως ήθελε να πάρει χρόνο και να μάθει νέα πράγματα. Ο Novak δε θα κάνει αμέσως τη μετάβαση σε κάποια άλλη εταιρία και είναι σίγουρα μια σημαντική απώλεια για την ομάδα του Phil Spencer.

Tags: