Αναφορές για ψηφιακά παιχνίδια που «έληξαν» και είναι unplayable στα PS3 και PS Vita

Μεταξύ των όποιων τα Chrono Cross, Final Fantasy VI κ.α.
11 Απριλίου 2022 15:16
Αναφορές για ψηφιακά παιχνίδια που «έληξαν» και είναι unplayable στα PS3 και PS Vita

Ένα εφιάλτης για τους συλλέκτες παιχνιδιών φαίνεται πως λαμβάνει χώρα στο PS3 και στο PS Vita, αφού το γύρο του διαδικτύου κάνουν αναφορές χρηστών πως δεν μπορούν να παίξουν ψηφιακά παιχνίδια που έχουν αγοράσει και έχουν κατεβάσει, αφού τα αντίτυπά τους παρουσιάζονται ως «ληγμένα»

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα φαίνεται πως επηρεάζει retro backwards compatible τίτλους, όπως τα Chrono Cross, Chrono Trigger και Final Fantasy VI. Όπως φαίνεται στη δημοσίευση του χρήστη Christopher Foose, ο οποίος προσπάθησε να κατεβάσει το Chrono Cross, το παιχνίδι δείχνει πως η άδεια χρήσης δεν είναι έγκυρη, αφού έχει περάσει η ημερομηνία λήξης που φαίνεται ως η 31η Δεκεμβρίου του 1969.

Το πρόβλημα φαίνεται πως ταλαιπωρεί μόνο τα παιχνίδια που κατεβαίνουν ξανά, σύμφωνα και με τις αναφορές από τους χρήστες του Reddit. Δηλαδή, αν ένα παιχνίδι είναι ήδη κατεβασμένο στις δύο κονσόλες μπορεί να τρέξει χωρίς κανένα θέμα.

Μέχρι στιγμής η Sony δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη δημόσια τι συμβαίνει, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι πως πρόκειται για κάποιο τεχνικό glitch.

Για την ιστορία, πέρυσι το Μάρτιο η Sony είχε ανακοινώσει πως σκοπεύει να κλείσει μια και καλή τα ψηφιακά καταστήματα των PS3, PSP και PS Vita, μια απόφαση που αναίρεσε τελικά μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα έπειτα από την κατακραυγή της κοινότητας.

Παρόλα αυτά, η εταιρία έκανε αρκετά δυσκολότερες τις νέες αγορές περιεχόμενου, αφού τον Οκτώβριο του περασμένου έτους αφαίρεσε τη δυνατότητα χρήσης πιστωτικών καρτών ή PayPal λογαριασμών στις προαναφερθέντες πλατφόρμες.