Το Xbox έχει τη λύση για όσους χάνουν συνέχεια το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης

Μέσα από το νέο του χαρακτηριστικό
07 Απριλίου 2022 14:43
Το Xbox έχει τη λύση για όσους χάνουν συνέχεια το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης

Και ποιος δεν έχει ξεψαχνίσει εκνευρισμένος την κάθε γωνιά του σαλονιού του για να ανακαλύψει που βρίσκεται άραγε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. Κατανοώντας πόσο εκνευριστικό μπορεί να είναι αυτό, ειδικότερα αν θες να ξεκινήσεις ένα gaming session, το Xbox έρχεται να δώσει τώρα τη λύση σε αυτούς που χάνουν συχνά το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασής τους.

Αναλυτικότερα, μέσα από μία νέα ενημέρωση λογισμικού που είναι πλέον διαθέσιμη για όλες τις Xbox Series X και Xbox Series S κονσόλες, η Microsoft έκανε διαθέσιμο ένα ολοκαίνουργιο χαρακτηριστικό, το οποίο μπορεί να αλλάζει το input της τηλεόρασης αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το τηλεκοντρόλ. Συγκεκριμένα, μία νέα επιλογή προστέθηκε στις ρυθμίσεις των next-gen κονσολών της εταιρίας, η οποία επιτρέπει με ένα πάτημα του κεντρικού Xbox κουμπιού να αλλάζει το input της τηλεόρασης από οτιδήποτε και αν προβάλλει εκείνη τη στιγμή στο HDMI οπού είναι συνδεδεμένο το Xbox.

Φυσικά, για να λειτουργήσει αυτό, η τηλεόραση πρέπει να υποστηρίζει εντολές μέσω HDMI και να είναι ενεργοποιημένο το HDMI-CEC. Για την ιστορία, το Xbox πέρα από τη νέα δυνατότητα αλλαγής του HDMI input, προσφέρει και τη δυνατότητα να αυξομειώνει την ένταση του ήχου της τηλεόρασης, καθώς και να την ανοίγει αν είναι κλειστή. Όλες οι σχετικές λειτουργίες μπορούν να βρεθούν στην αντίστοιχη ενότητα των ρυθμίσεων, όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί.