Οι δημιουργοί των Silent Hill και Resident Evil σε μια συζήτηση για τους horror fans

Ένα μοναδικό podcast με τους Keiichiro Toyama και Shinji Mikami
31 Μαρτίου 2022 15:38
Οι δημιουργοί των Silent Hill και Resident Evil σε μια συζήτηση για τους horror fans

Το Bokeh Game Studio, η νέα ομάδα ανάπτυξης από τον Keiichiro Toyama των Silent Hill, μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο επεισόδιο του “Golden Hour”, με καλεσμένο τον Shinji Mikami των Resident Evil.

Πρόκειται για μια σειρά από βίντεο podcasts, στην οποία το στούντιο θα προσκαλεί στο bar του διάφορους Ιάπωνες game developers και όχι μόνο για να συζητήσουν διάφορα θέματα.

Στο πρώτο αυτό επεισόδιο οι δύο δημιουργοί αποκαλύπτουν διάφορες άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το πώς κατέληξαν να δημιουργήσουν τα Resident Evil και Silent Hill. Ο Toyama μοιράζεται για παράδειγμα πόσο πολύ εμπνεύστηκε από το Resident Evil εκείνη την εποχή και αποκαλεί τον Mikami «τον μέντορά του, από τον οποίο όμως δεν έμαθε ποτέ απευθείας».

Συγχρόνως, οι δύο ταλαντούχοι developers περιγράφουν το ταξίδι τους στη βιομηχανία και ο Mikami αποκαλύπτει τις δυσκολίες που συνάντησε σε διάφορες περιόδους τόσο όταν εργαζόταν ως director όσο και ως παραγωγός στη σειρά Resident Evil. Μάλιστα, ο Mikami έκανε μερικές αξιοσημείωτες μεταφορές, περιγράφοντας την εποχή που εργαζόταν στο Resident Evil ως «φυλακή όπου μπορούσες να φτιάξεις ελεύθερα παιχνίδια».

Η διάρκειας 40 λεπτών συζήτηση σίγουρα έχει τρομερό ενδιαφέρον για κάθε λάτρη του horror είδος, οπότε αν σα ενδιαφέρει μπορείτε να την απολαύσετε μέσα από τον player που ακολουθεί με αγγλικούς υπότιτλους.