Τα Oscars 2022 τίμησαν το θρυλικό Godfather με Al Pacino, De Niro και Coppola στη σκηνή

Όλη αίθουσα χειροκρότησε
28 Μαρτίου 2022 11:45
Τα Oscars 2022 τίμησαν το θρυλικό Godfather με Al Pacino, De Niro και Coppola στη σκηνή

Πέρα από το καθιερωμένο "In Memoriam" στο οποία τα φετινά Oscars 2022 τίμησαν και τον Μίκη Θεοδωράκη, η 94η τελετή απονομής είχε και μια ειδική αφιέρωση στα 60α γενέθλια του James Bond, αλλά και μια αφιέρωση στο θρυλικό Godfather.

Συγκεκριμένα, φέτος το The Godfather (Ο Νονός) κλείνει 50 χρόνια από την αρχική του κυκλοφορία, αφού προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1972. Έτσι, η Ακαδημία κάλεσε στη σκηνή τον σκηνοθέτη Francis Ford Coppola και τους αστέρες Al Pacino και Robert DeNiro για να γιορτάσουν τη μεγάλη επέτειο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Coppola ευχαρίστησε αρχικά τον Al Pacino και τον De Niro, ο οποίος παίζει στο The Godfather Part II του 1974, λέγοντας:

Νιώθω ότι τέτοιες στιγμές πρέπει να είναι ειλικρινείς και σύντομες. Είμαι τόσο ευγνώμων για τους υπέροχους φίλους μου που ήρθαν εδώ για να με βοηθήσουν να γιορτάσω μαζί σας!

Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους του “θρύλους” που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα η ταινία, τονίζοντας:

Αυτό το project ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια, με πραγματικά τους πιο εξαιρετικούς συνεργάτες. Είναι πολλοί θρύλοι, τόσοι που δεν μπορώ να αφιερώσω χρόνο να τους απαριθμήσω όλους, αλλά τους γνωρίζετε καλά.

Οπότε, θα ευχαριστήσω μόνο δύο από τα βάθη της καρδιάς μου.

Ο Coppola έκλεισε ευχαριστώντας τον Mario Puzo, συγγραφέα των μυθιστορημάτων στα οποία βασίστηκε το Godfather και τον παραγωγό Robert Evans, ο οποίος πλέον έχει φύγει από τη ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλο το Dolby Theater χειροκρότησε το καστ των ταινιών και τον σκηνοθέτη, αναγνωρίζοντας τη θρυλική ταινία σε ένα standing ovation. Μπορείτε να δείτε το σχετικό αφιέρωμα μέσα από τον player που ακολουθεί.

Για την ιστορία, το The Godfather είχε κερδίσει τρία βραβεία Όσκαρ, όταν είχε κυκλοφορήσει, το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, το Όσκαρ πρώτου αντρικού ρόλου για τον Marlon Brando και το Όσκαρ σεναρίου. Παράλληλα, η ταινία έχει αποσπάσει και 5 Χρυσές Σφαίρες, 1 Βραβείο Γκράμι και αμέτρητες άλλες διακρίσεις.