Θα έρθει το Lost Ark στα PlayStation και Xbox; - Η Amazon απαντά

Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας αναφέρεται στο ενδεχόμενο
24 Μαρτίου 2022 15:01
Θα έρθει το Lost Ark στα PlayStation και Xbox; - Η Amazon απαντά

Πριν από περίπου ένα μήνα το Lost Ark έκανε το ντεμπούτο του στην Αμερική και την Ευρώπη, καταφέρνοντας να σπάσει διάφορα ρεκόρ στο Steam, φτάνοντας μάλιστα και το τεράστιο ορόσημο των 20 εκατομμύρια παικτών. Αναμενόμενα, λοιπόν, πολλοί ξεκίνησαν να αναρωτιούνται αν η Smilegate RPG και η Amazon Games σκοπεύουν να φέρουν το τρομερά επιτυχημένο MMORPG και στις κονσόλες.

Ακριβώς αυτό το ερώτημα κλήθηκε να απαντήσει ο franchise lead της Amazon Games, Soomin Park, δηλαδή αν υπάρχει περίπτωση να δούμε το Lost Ark στα PlayStation και Xbox, ειδικά μετά την τρομερή επιτυχία του Diablo 3 στις εν λόγω πλατφόρμες.

Μιλώντας, λοιπόν, στο VG247, ο Park δήλωσε:

Αν το Lost Ark στις κονσόλες είναι κάτι που θέλουν πραγματικά οι fans, τότε νομίζω ότι και οι δύο πλευρές θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο.

Όσον αφορά το Diablo, ο Park αναφέρθηκε στον ανταγωνισμό με την ιστορική σειρά της Blizzard, τονίζοντας:

Σίγουρα αισθανόμαστε ότι υπάρχει μια ευκαιρία για το Lost Ark να καθιερωθεί ως ένας σημαντικός παίκτης, όπως αποδεικνύεται εξάλλου και από την επιτυχία του παιχνιδιού μέχρι τώρα.

Τέλος, o Park ρωτήθηκε και ποιος ήταν ο λόγος που χρειάστηκαν τόσα χρόνια για να έρθει το παιχνίδι από την Ασία και να εξελιχθεί σε παγκόσμια επιτυχία, απαντώντας:

Πάντα υπήρχε η ζήτηση, αλλά η Smilegate χρειάστηκε να αφιερώσει χρόνια για να βελτιώσει και να "γυαλίσει" την βασική gameplay εμπειρία. Έπειτα δουλέψαμε μαζί για να προσαρμόσουμε το παιχνίδι για ένα εντελώς νέο κοινό, με εκατομμύρια παίκτες να βιώνουν τώρα την εμπειρία για πρώτη φορά.

Για την ιστορία, ο Park αναφέρθηκε και στην τεράστια απήχηση της κορεατικής κουλτούρας στη Δύση γενικότερα, με πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα να είναι αυτό του τηλεοπτικού σόου Squid Game.

Οπότε, για περισσότερα μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη συνέντευξή του πατώντας εδώ.