Νέα χαρακτηριστικά καταφθάνουν στα PS4 και PS5 με τη νέα ενημέρωση λογισμικού

Καθώς και στις mobile εφαρμογές του PlayStation
23 Μαρτίου 2022 13:21
Νέα χαρακτηριστικά καταφθάνουν στα PS4 και PS5 με τη νέα ενημέρωση λογισμικού

Όπως έγινε γνωστό μέσα από μια νέα ανακοίνωση στο PlayStation Blog, οι κάτοχοι PS4 και PS5 μπορούν να κατεβάσουν από σήμερα μια νέα ενημέρωση λογισμικού για την κονσόλα τους, η οποία προσθέτει διάφορα νέα χαρακτηριστικά.

Μια από τις σημαντικότερες νέες προσθήκες έχει να κάνει με το σύστημα των Parties, το οποίο έχει εμπλουτιστεί και στις δύο κονσόλες, δίνοντας στους παίκτες τη δυνατότητα να ξεκινήσουν ένα Open ή Closed Party. Στα ανοιχτά parties οποιοσδήποτε από τη λίστα φίλων σας μπορεί να μπει χωρίς πρόσκληση, ενώ στα closed parties συμμετέχουν μόνο παίκτες που έχετε προσκαλέσει.

Συγχρόνως, η Sony έκανε αλλαγές στο Game Base του PS5, το οποίο πλέον έχει ξεχωριστές καρτέλες για τους φίλους, τα parties και τα μηνύματα. Παράλληλα, προσθήκες έχουν γίνει και στο collection του PS5 που πλέον μπορείτε να φιλτράρετε τα παιχνίδια σας ανά genre, ενώ η ενημέρωση σας δίνει πλέον και τη δυνατότητα να καρφιτσώσετε μόνιμα κάποιο παιχνίδι στην κεντρική σελίδα του μενού του PS5, το οποίο φιλοξενεί πλέον 14 τίτλους ή εφαρμογές.

Τέλος, το UI των trophies, τόσο των καρτών όσο και της λίστας έχει αλλάξει στο PS5, ενώ η Sony ενσωμάτωσε και διάφορα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας. Περισσότερα για όλες τις αλλαγές και τις προσθήκες μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Οι ενημερώσεις για τις PS App και PS Remote Play εφαρμογές

Μαζί με τις αντίστοιχες ενημερώσεις για τα PS4 και PS5, η Sony ανακοίνωσε πως νέα χαρακτηριστικά θα καταφθάσουν και στις mobile εφαρμογές του PlayStation. Συγκεκριμένα, το PS App θα δίνει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν ή να κάνουν join σε Open ή Closed Parties και από την εφαρμογή, ενώ το Game Base UI της άλλαξε για να προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση στους φίλους, στα parties και στις λειτουργίες αποστολής μηνυμάτων.

Από την άλλη, το PS Remote Play εμπλουτίστηκε με dark mode, το οποίο θα ενεργοποιείται ανάλογα με τις ρυθμίσεις της συσκευής του κάθε χρήστη, ενώ πλέον υπάρχει η επιλογή της ελληνικής γλώσσας στο Screen Reader, για τους χρήστες που το χρειάζονται.

Tags: