Η Microsoft μόλις έφτιαξε κάτι που οι κάτοχοι Xbox ζητάνε από το 2013

Ένα νέο χαρακτηριστικό έρχεται στα Xbox Series X|S και Xbox One
11 Μαρτίου 2022 22:17
Η Microsoft μόλις έφτιαξε κάτι που οι κάτοχοι Xbox ζητάνε από το 2013

Εδώ και μήνες, οι Xbox κονσόλες έχουν λάβει ένα νέο χαρακτηριστικό που η κοινότητα ζητούσε από όταν το Xbox One έκανε το ντεμπούτο του το 2013, αλλά σχεδόν κανείς δεν το κατάλαβε!

Αναλυτικότερα, μέσα από μια ενημέρωση που κυκλοφόρησε πέρυσι, η Microsoft αναβάθμισε το Energy Saver mode των Xbox One, Xbox One X, Xbox Series S και Xbox Series X. Πλέον οι κονσόλες μπορούν να κατεβάζουν ενημερώσεις λογισμικού και παιχνιδιών ακόμη και σε αυτή τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, χωρίς να χρειάζεται να παραμένουν διαρκώς σε αδράνεια με το Instant On mode.

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που η κοινότητα ζητούσε εδώ και πάρα πολύ καιρό, αφού πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να κατεβάζουν τα updates όσο η κονσόλα δε χρησιμοποιείται, για αποφυγή των περιττών καθυστερήσεων, αλλά δεν ήθελαν από την άλλη να μένει διαρκώς σε κατάσταση αναμονής.

Ειδικότερα στα Xbox Series X|S, τα παιχνίδια μένουν πάντα σε κατάσταση αναμονής και δεν κλείνουν ακόμη και στο Energy Saver mode, χάρη στην ολοκαίνουργια Quick Resume τεχνολογία, ενώ ο χρόνος έναρξης είναι τόσο σύντομος που πραγματικά το Instant On mode είναι ουσιαστικά χρήσιμο σε πολύ λίγες περιπτώσεις.

Η Microsoft αποκάλυψε πως έχει κάνει αυτή την αλλαγή, μέσα από μια νέα ανάρτηση στο επίσημο blog της, στην οποία μιλά γενικότερα σχετικά με τα μέτρα που έχει πάρει για την προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρία ζητά απ’ όλους τους παίκτες να προτιμήσουν το Energy Saver mode, αφού καταναλώνει έως και 20 φορές λιγότερη ενέργεια.

Τέλος, η Microsoft δήλωσε πως μέχρι το 2030 θα σχεδιάζει τα Xbox προϊόντα και τις συσκευασίες τους έτσι ώστε να είναι 100% ανακυκλώσιμα, ενώ συγχρόνως αποκάλυψε πως χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά στο Xbox Series S και στο χειριστήριό του.