Το Netflix εξαγοράζει νέο στούντιο για την ανάπτυξη "παγκοσμίου κλάσης παιχνιδιών"

Η φινλανδική Next Games μπαίνει στη φαρέτρα του streaming κολοσσού
02 Μαρτίου 2022 18:05
Το Netflix εξαγοράζει νέο στούντιο για την ανάπτυξη "παγκοσμίου κλάσης παιχνιδιών"

https://unboxholics.com/news/gaming/87453-xekinise-to-netflix-agorase-axiologo-gaming-stountioΗ σταυροφορία του Netflix να εισέλθει στον κόσμο του gaming μπορεί να ξεκίνησε σιωπηλά αλλά φαίνεται ότι έχει μεγάλες βλέψεις, χωρίς ωστόσο να βιάζεται να μπει σφήνα και να...πνιγεί. Μάλλον όμως προορίζεται περισσότερο προς το mobile gaming παρά στο κλασικό παραδοσιακό ΑΑΑ των κονσολών, από όσα υποδεικνύει η νέα του κίνηση; 

Το Netflix ανακοίνωσε την εξαγορά της Next Games, μιας φινλανδικής εταιρίας που ανέπτυξε το mobile puzzle RPG, "Stranger Things: Puzzle Tales", ε. Ο αντιπρόεδρος του Netflix Games τμήματος, Mike Verdu χαρακτήρισε την εξαγορά ως μια που θα βοηθήσει την εταιρία να "χτίσει μια βιβλιοθήκη παγκοσμίου κλάσης παιχνιδιών, χωρίς ads και in-app αγορές, που οι συνδρομητές μας θα απολαμβάνουν". 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του PRNewsWire, το Netflix προσφέρει περί τα €65 εκατομμύρια για την εξαγορά του φινλανδικού στούντιο, με τη συμφωνία να αναμένεται να οριστικοποιηθεί προς το δεύτερο τρίμηνο του 2022. 

Ο κατάλογος των παιχνιδιών που προσφέρει το Netflix είναι προς το παρόν αποκλειστικά για Android και iOS συσκευές, που προσφέρονται δωρεάν ως μέρος της συνδρομής στην υπηρεσία. Για την ιστορία η Next Games έχει αναπτύξει και δύο παιχνίδια βασισμένα στο σύμπαν του TWD, τα The Walking Dead: Our World και The Walking Dead: No Man's Land

Μέχρι στιγμής το σοβαρότερο απόκτημα από πλευράς στούντιο για το Netflix είναι το Night School Studio, γνωστοί για τη δημιουργία του εξαιρετικού indie τίτλου, "Oxenfree". 

To Netflix Games ξεκίνησε τη λειτουργεία του εντός της εφαρμογής της υπηρεσίας από τον Νοέμβριο του 2021. 

Tags: