Ξεκίνησε: Το Netflix αγόρασε αξιόλογο gaming στούντιο

Ο λόγος για την ομάδα πίσω από το εξαιρετικό Oxenfree
29 Σεπτεμβρίου 2021 02:23
Ξεκίνησε: Το Netflix αγόρασε αξιόλογο gaming στούντιο

Η αρχή έγινε. Το Netflix μόλις ανακοίνωσε ότι αγόρασε ένα πολύ αξιόλογο gaming στούντιο. Ο λόγος για την ομάδα πίσω από το εξαιρετικό Oxenfree που ακούει στο όνομα “Night School Studio”. Η ομάδα ανάπτυξης εκτός από το προαναφερθέν παιχνίδι, έχει δημιουργήσει και το πρόσφατο Afterparty, ενώ αυτόν τον καιρό δουλεύει και στο Oxenfree II: Lost Signals.

Η ανακοίνωση αυτή επισημοποιήθηκε πριν λίγο μέσα από το επίσημο site του Night School Studio, με τον συνιδρυτή, Sean Krankel, να αναφέρει ότι η συνεργασία αυτή ήρθε εκ φύσεως, αφού το Netflix θέλει να στηρίξει διαφορετικούς storytellers και να ενώσει τις δυνάμεις του μαζί τους.

Το Night School θέλει να επεκτείνει τις αφηγηματικές και σχεδιαστικές φιλοδοξίες του σε ξεχωριστά πρωτότυπα παιχνίδια. Το Netflix δίνει στους δημιουργούς ταινιών, σειρών και τώρα παιχνιδιών έναν «καμβά» για να δημιουργήσουν και να προσφέρουν εξαιρετική ψυχαγωγία σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Εμείς εξερευνούμε ένα αφηγηματικό gameplay, ενώ το Netflix από την άλλη, υποστηρίζει διαφορετικούς storytellers. Όλο αυτό ήταν σαν ένα φυσικό δέσιμο. Νιώσαμε και οι δύο πλευρές πως καταλήξαμε ενστικτωδώς σε αυτό το συμπέρασμα.

Όπως μεταφέρουν οι developers, η εξαγορά αυτή δεν θα επηρεάσει την ανάπτυξη του Oxenfree II, στο οποίο δουλεύουν σκληρά για την κυκλοφορία του. Ωστόσο, εξερευνούν νέους κόσμους μαζί με το Netflix, το οποίο φρόντισε για την κουλτούρα και τη μέγιστη φροντίδα του στούντιο και του οράματός του.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, το Night School στούντιο ιδρύθηκε το 2014 από τον Sean Krankel και τον ξάδερφό του, Adam Hines, ενώ και οι δύο δούλεψαν ως προγραμματιστές στην Telltale Games, αλλά και την Disney Interactive Studios. Μάλιστα, σύμφωνα με το The Verge και οι δύο έχουν παρελθόν με το Netflix, αφού παλιά ακουγόταν ότι η Telltale Games δούλευε σε ένα Stranger Things παιχνίδι που θα λάμβανε χώρα ανάμεσα στη 2η και 3η σεζόν της σειράς, αλλά δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα.

Σε παλιότερες δηλώσεις του, το Netflix είχε αναφέρει ότι έχει στα σχέδιά του τη δημιουργία παιχνιδιών που θα βασίζονται στα πρωτότυπα φιλμ και σειρές του, ενώ θέλει να φέρει στην gaming αγορά και ολόφρεσκα projects.

Τα παιχνίδια θα συμπεριλαμβάνονται στις συνδρομές των πελατών του Netflix χωρίς επιπλέον κόστος, όπως είναι οι ταινίες και οι σειρές μας. Αρχικά, θα εστιάσουμε σε παιχνίδια για φορητές συσκευές. Είμαστε πιο ενθουσιασμένοι από ποτέ για τις ταινίες και τις σειρές που προσφέρουμε και αναμένουμε μακροπρόθεσμα μια ολοένα αυξανόμενη επένδυση και ανάπτυξη σε όλες τις υπάρχουσες κατηγορίες περιεχομένου. Επειδή όμως, είμαστε σχεδόν μια δεκαετία που σπρώχνουμε το original πρόγραμμά μας, θεωρούμε πως ήρθε η ώρα να μάθουμε περισσότερα για το πώς οι συνδρομητές μας εκτιμούν τα βιντεοπαιχνίδια.

Τέλος, το Netflix δοκίμασε πρόσφατα τη δοκιμαστική περίοδος για τους Πολωνούς συνδρομητές με mobile games

Για οτιδήποτε νεότερο παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.