Η EA ρίχνει την αποτυχία του Battlefield 2042 στο Halo Infinite

Καθώς και στην πανδημία
17 Φεβρουαρίου 2022 16:59
Η EA ρίχνει την αποτυχία του Battlefield 2042 στο Halo Infinite

Το ντεμπούτο του Battlefield 2042 σίγουρα δεν κύλησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού κατάφερε να γεννήσει μέχρι και μια εκστρατεία για να λάβουν πίσω τα χρήματά τους οι παίκτες, η οποία έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα πάνω από 200 χιλιάδες υπογραφές! Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Τώρα, ο γνωστός ρεπόρτερ και leaker, Tom Henderson, ο οποίος έχει αποκαλύψει πολλές φορές στο παρελθόν έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τα δρόμενα στην EA και όχι μόνο, φέρνει στη δημοσιότητα τους λόγους που η εταιρία πιστεύει ότι απέτυχε το project.

Αναλυτικότερα, μέσα από μια δημοσίευσή του στο μέσο Xfire, o Henderson αποκαλύπτει πως πρόσφατα η EA πραγματοποίησε ένα μεγάλο meeting για να βρει μαζί με τους developers έναν τρόπο να σώσει το Battlefield 2042. Αρχικά, η Laura Miele, επικεφαλής των στούντιο της EA, χαρακτήρισε ως αστοχία το ντεμπούτο του τίτλου, ο οποίος δεν κατάφερε να ανταποκριθεί ούτε στις προσδοκίες της εταιρίας, αλλά ούτε και στις προσδοκίες των παικτών.

Οι λόγοι; Η Miele ανάφερε πως υπήρχαν προβλήματα με την Frostbite engine, η οποία έπρεπε να λάβει τόσες πολλές ενημερώσεις που ήταν σα να γίνεται μετάβαση σε νέα μηχανή γραφικών. Παράλληλα, το υψηλόβαθμο στέλεχος ρίχνει σε μεγάλο βαθμό το μπαλάκι και στην πανδημία, αφού οι συνθήκες απομακρυσμένης εργασίας από το σπίτι καθυστέρησαν πολύ την ανάπτυξη.

Αυτό που ξεχωρίζει όμως από τα λεγόμενα της είναι το Halo Infinite. Ναι, η Miele κατηγόρησε και τον τίτλο της Microsoft για την αποτυχία του Battlefield 2042. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της, η ξαφνική κυκλοφορία του τίτλου ήρθε να δημιουργήσει συγκρίσεις και έτσι το Battlefield 2042 που είχε περισσότερα bugs έδειχνε άσχημα δίπλα στο Halo Infinite που ήταν πιο polished τίτλος.

Το αναλυτικό ρεπορτάζ του Xfire περιλαμβάνει πολλές ακόμη πληροφορίες για την οπτική της EA όσον αφορά το ταλαιπωρημένο παιχνίδι. Για την ώρα η εταιρία δεν έχει απαντήσει στο τεράστιο petition που συνεχίζει να μαζεύει υπογραφές, αλλά ήδη φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει οι εσωτερικές διαδικασίες για να διορθωθεί κάπως η κατάσταση.