Πριν το Μάρτιο του 2023 το Dead Island 2; - Νέα επίσημη απάντηση

Τι συμβαίνει με το ταλαιπωρημένο project
17 Φεβρουαρίου 2022 16:36
Πριν το Μάρτιο του 2023 το Dead Island 2; - Νέα επίσημη απάντηση

Πριν από μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε σχετικά με μια νέα φήμη που έκανε το γύρο του διαδικτύου, επισημαίνοντας πως επιτέλους η ανάπτυξης του Dead Island 2 κυλά ομαλά και μάλιστα το παιχνίδι ενδέχεται να αποκαλυφθεί εκ νέου φέτος.

Τώρα, στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Embracer, μητρική εταιρία της Deep Silver, o CEO της, Lars Wingefors, κλήθηκε να σχολιάσει τη μοίρα του project. Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκειας ενός Q&A με τους επενδυτές, ο host τον ρώτησε:

Είναι ξεκάθαρο πως είναι ακόμη ζωντανό και τουλάχιστον εγώ περιμένω την κυκλοφορία του αυτό το οικονομικό έτος ή, συγνώμη, το επόμενο, θα έλεγα καλύτερα. Επομένως, είναι αυτό λογικό και τι μπορούμε να περιμένουμε από έναν τίτλο που βρίσκεται υπό ανάπτυξη πιθανώς για 10 περίπου χρόνια;

Στο ερώτημα αυτό, ο Wingefors απάντησε:

Δε μπορώ να μιλήσω για το Dead Island 2 επειδή δεν έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο από τον publisher. Ωστόσο, μόλις αναφέραμε πως έχουμε έναν AAA τίτλο που δεν έχει ανακοινωθεί και ο οποίος νομίζετε πως είναι το Dead Island 2, οπότε είναι δύσκολο για μένα να σχολιάσω περεταίρω.

Το αξιοσημείωτο, όμως, είναι πως ο CEO, γελώντας, πρόσθεσε: «Ωστόσο, είμαι ενθουσιασμένος για αυτόν τον τίτλο μας που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη».

Έτσι, ο host απάντησε: «Τέλεια, και εγώ είμαι ενθουσιασμένος που είστε ενθουσιασμένος», με τον Wingefors να συνεχίζει να γελά.

Το σύντομο αυτό πάρε-δώσε αφήνει να εννοηθεί πως πράγματι οι φήμες που σας μεταφέραμε ευσταθούν και μάλλον θα δούμε το παιχνίδι να καταφθάνει σύντομα, πιθανότατα κάποια στιγμή πριν τον Μάρτιο του 2023.


Για την ιστορία, το Dead Island 2 το γνωρίσαμε το 2014, με ομάδα ανάπτυξης την Yager Development. Ένα χρόνο αργότερα, το στούντιο εγκατέλειψε το project. Το 2016 η Sumo Digital πήρε το τιμόνι της ανάπτυξης του διάσημου franchise, αλλά τελικά το παιχνίδι βρέθηκε στα χέρια της Dambuster Studios το 2019.

Το ποια θα είναι η κατάληξη για το παιχνίδι μετά απ’ όλες αυτά τα σκαμπανεβάσματα και τις αλλαγές, μένει να το δούμε -όπως φαίνεται- στο άμεσο μέλλον.