Στροφή στα παιχνίδια-υπηρεσίες από την Platinum Games

Νέες δηλώσεις από την ιαπωνική ομάδα
07 Φεβρουαρίου 2022 20:13
Στροφή στα παιχνίδια-υπηρεσίες από την Platinum Games

Αλλαγή πλεύσης φαίνεται πως σχεδιάζει και η Platinum Games, η οποία σκοπεύει να υιοθετήσει το μοντέλο των Games as a Service που έχουμε δει να γνωρίζει ανεπανάληπτη επιτυχή στη gaming βιομηχανία, σε παιχνίδια όπως για παράδειγμα το Fortnite.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο CEO της λατρεμένης ιαπωνικής ομάδας, Atsushi Inaba, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατο το ρόλο, μίλησε για το μέλλον του στούντιο σε μια αναλυτική συνέντευξη που παραχώρησε στο ιαπωνικό περιοδικό Famitsu.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, τόνισε ότι η Platinum θα εστιάσει περισσότερο στα live παιχνίδια-υπηρεσίες, δημιουργώντας τίτλους που οι παίκτες «θα μπορούν να απολαύσουν για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους», σε σύγκριση με τα τωρινά της projects, όπως το Bayonetta, που τα χαρακτήρισε ως «one-off» εμπειρίες, δηλαδή ως παιχνίδια που τα παίζεις μια φορά και μετά τα αφήνεις.

Μάλιστα, ο Inaba στάθηκε και στο Project GG, το νέο πόνημα του Hideki Kamiya, όσο εξηγούσε την επιθυμία του το στούντιο να φτιάξει παιχνίδια που «είναι διαφορετικά από το παρελθόν».

Τα projects που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε για το μέλλον είναι διαφορετικά ως προς τη δομή τους. Λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές στην αγορά για τα επόμενα πέντε χρόνια περίπου, νομίζω ότι είναι απολύτως απαραίτητο να το κάνουμε αυτό. Λυπάμαι που δεν είμαι πιο σαφής, αλλά δε μπορώ να σας πω περισσότερα αυτή τη στιγμή.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, μετά το Bayonetta 3 μπορούμε να περιμένουμε εντελώς διαφορετικής προσέγγισης παιχνίδια από την Platinum Games, αφού ολοένα και περισσότεροι developers και publishers της βιομηχανίας στρέφουν την προσοχή τους στα Games as a Service.

Για την ιστορία, πρόσφατα σας ενημερώσαμε πως και η Sony με τη σειρά της σχεδιάζει τουλάχιστον 10 PlayStation παιχνίδια-υπηρεσίες, τα οποία θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2026. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.