Hideki Kamiya: “Είχα όραμα για το Bayonetta, το οποίο δε θα εκπληρώσω”

Ο θρυλικός δημιουργός μίλησε για το μέλλον της σειράς
23 Νοεμβρίου 2023 20:38
Hideki Kamiya: “Είχα όραμα για το Bayonetta, το οποίο δε θα εκπληρώσω”

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε μάθει ότι ο θρυλικός δημιουργός, Hideki Kamiya, αποχώρησε από την PlatinumGames, την πασίγνωστη ομάδα πίσω από τα Bayonetta. Πρόκειται για έναν από τους συνιδρυτές της ομάδας, ο οποίος μαζί με άλλα πρώην μέλη της Capcom είχαν συστήσει το ιαπωνικό στούντιο το 2006.

Ο Kamiya ήταν μάλιστα ο αντιπρόεδρος της PlatinumGames από το 2017 μέχρι τώρα. Τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν μερικές πληροφορίες, όσον αφορά το μέλλον της λατρεμένης σειράς. 

Αναλυτικότερα, ο Kamiya πήρε τη σκυτάλη μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο YouTube και είπε ότι παρά την αποχώρησή του, ελπίζει ότι η PlatinumGames θα συνεχίσει με τα Bayonetta. Ωστόσο εξέφρασε την απογοήτευσή του που τελικά δε θα καταφέρει να εκπληρώσει το όραμά του, καθώς ήθελε να φτιάξει τουλάχιστον 9 παιχνίδια.

Όπως εξήγησα παλιά, δούλεψα στα Bayonetta 1,2,3 και Origins. Έχω μιλήσει για αυτό σε διάφορες συνεντεύξεις, ότι ήθελα τη σειρά Bayonetta να αποτελείται από 9 «επεισόδια-κεφάλαια» και ότι ήθελα να μεγαλώσω το Saga αυτής της χαρακτήρα, αλλά φαίνεται ότι θα πάρω αυτό το Saga μαζί μου στον τάφο…

Είναι ντροπή…Δεν είμαι αυτός που έχει το IP της Bayonetta, αλλά υποθέτω ότι αυτοί που το έχουν πιθανότατα θα το συνεχίσουν.

Ο Kamiya θα βρίσκεται σε μία νέα εκδήλωση στην Ιαπωνία τον Δεκέμβριο και πρόκειται να αποκαλύψει τα επόμενα σχέδιά του.

Δείτε το βίντεο με την απάντηση του Hideki Kamiya παρακάτω.