Hideki Kamiya: Αποχωρεί από την PlatinumGames ο θρυλικός σχεδιαστής των Bayonetta

Μια αναπάντεχη εξέλιξη
25 Σεπτεμβρίου 2023 12:02
Hideki Kamiya: Αποχωρεί από την PlatinumGames ο θρυλικός σχεδιαστής των Bayonetta

Ως κεραυνός εν αιθρία ήρθε η ανακοίνωση της PlatinumGames πως ο λατρεμένος game designer Hideki Kamiya θα αποχωρήσει από την ομάδα ανάπτυξης. Πρόκειται για έναν από τους συνιδρυτές της ομάδας, ο οποίος μαζί με άλλα πρώην μέλη της Capcom είχαν συστήσει το ιαπωνικό στούντιο το 2006. Ο Kamiya ήταν μάλιστα ο αντιπρόεδρος της PlatinumGames από το 2017 μέχρι τώρα.

Για την ώρα δεν υπάρχει καμία απολύτως επίσημη πληροφορία για τα μελλοντικά του σχέδια, αλλά κυκλοφορούν φήμες και εικασίες πως θα ξεκινήσει κάτι νέο σε συνεργασία με την κινεζική NetEase Games.

Η ανακοίνωση της PlatinumGames:

Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι ο Hideki Kamiya θα αποχωρήσει από την PlatinumGames στις 12 Οκτωβρίου του 2023.

Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για τις δημιουργικές του ιδέες, την ηγεσία και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της PlatinumGames από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι σήμερα.

Πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει να πετυχαίνει στις μελλοντικές του προσπάθειες ως δημιουργός παιχνιδιών. Ανυπομονούμε να δούμε τη βιομηχανία να εξελίσσεται σε ένα καλύτερο μέρος με αυτόν. Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον!

Οι πρώτες δηλώσεις του Kamiya:

Όπως ανακοινώθηκε στον επίσημο λογαριασμό της PlatinumGames στο X, θα αποχωρήσω από την PlatinumGames στις 12 Οκτωβρίου του 2023. Αυτό γίνεται μετά από πολλή σκέψη με βάση τις δικές μου πεποιθήσεις και δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση.

Ωστόσο, αισθάνομαι ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι για το καλύτερο. Θα συνεχίσω να δημιουργώ με τον δικό μου Hideki Kamiya τρόπο. Ελπίζω να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά.


Για την ιστορία, ο Hideki Kamiya έχει ένα από τα πιο εντυπωσιακά βιογραφικά όλων των εποχών στο gaming, συνεισφέροντας στη βιομηχανία από το 1996. Στο πλαίσιο της καριέρας του στην Capacom έπαιξε βασικό ρόλο στη δημιουργία της σειράς Resident Evil, όντας ο system planner του πρώτου τίτλου και ο βασικός director του λατρεμένου Resident Evil 2. Ο Kamiya δημιούργησε επίσης μια από τις καλύτερες και πιο αγαπητές hack ‘n’ slash σειρές όλων των εποχών με το Devil May Cry, ενώ συνέχισε να διαπρέπει στο είδος με το Bayonetta που ήταν ένα από τα πρώτα παιχνίδια της PlatinumGames.

Παράλληλα, είναι ο δημιουργός και της Viewtiful Joe σειράς, του αριστουργηματικού Okami, ενώ ευθύνεται και για το The Wonderful 101, έχοντας συνεισφορά και στο Astral Chain και σε πολλά ακόμη παιχνίδια. Ο Kamiya ήταν επίσης επικεφαλής και του περίφημου Scalebound, μια AAA αποκλειστικότητα του Xbox One που είχε ακυρώσει η Microsoft στο μέσο της ανάπτυξης.